24.07.2023

Crusell-viikko jatkuu – luvassa lastenkonsertti Eläimellistä menoa ja teemakonsertti Meri

Lauantaina 22.7. käynnistynyt festivaali on alkanut aurinkoisissa tunnelmissa. Päivän puhallukset ovat keränneet festivaalikansan torille, ja kamarimusiikkikonserteissa on tunnelmoitu luonnon ja unelmoinnin teemoissa. Sunnuntai-illan Crusell-voittajan konsertti myi loppuun ja täytti Wallilan Kartanon salin. Ilta päättyi huimaavien aplodien jälkeen kahteen encore-numeroon.

”Crusell-viikko on alkanut hyvissä tunnelmissa ja on ollut mukavaa kerääntyä yhdessä hienon musiikin äärelle. Upeiden konserttien ohella olemme innoissamme maanantaina alkaneista mestarikursseista”, sanoo Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama. “Jonathan Leibovitzin loppuunmyyty konsertti on tietysti myös kuluneen viikonlopun kohokohtia.”

Tiistai 25.7. alkaa pääsymaksuttomalla Päivän puhalluksella Uudenkaupungin torilla kello 12.00. Olli Leppäniemi ja Francois Benda ilahduttavat yleisöä muun muassa B. H. Crusellin Konserttiduolla.

Tiistai-illassa ihastuttaa Eläimellistä menoa -lastenkonsertti kello 18.00 Kulttuurikeskus Crusellissa. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis taiteilee eläinteemaisen konsertin, jonka osana nähdään myös Turilas ja Jäärä -animaatioita. Konsertti kestää 50 minuuttia ja sopii koko perheelle.

Keskiviikon pääsymaksuttomassa Päivän puhalluksessa Uudenkaupungin torilla kello 12.00 muusikkovieraana on oboisti Juri Vallentin ja luvassa on tunnelmapaloja illan konsertista.

Illan huipentaa Meri-konsertti, jossa kuullaan maailman eri merialueilta koottua musiikkia. Aulis Sallisen The Sea of Peace avaa konsertin ja ohjelmisto lipuu aina Tyynelle valtamerelle asti. Lopuksi saavutaan Välimerelle ja Antonio Vivaldin Sonaatti oboelle ja pianolle huipentaa unohtumattoman konsertti-illan. Yleisradio radioi konsertin (Yle radio 1, kello 19.02 ”Klassisen musiikin iltakonsertti”). Konsertin juontaa musiikkitoimittaja (FT) Janne Palkisto ja illan aikana haastatellaan Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikaista.

Crusell-viikko tekee yhteistyötä WWF Suomen kanssa. Jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan euro Itämeren suojeluun ja yleisö voi tukea Itämeren suojelua myös erillislahjoituksin. Ilmastopaneelin Markku Ollikaisen ohella myös WWF Suomen ilmasto-ohjelman johtaja Bernt Nordman vierailee viikolla myöhemmin.

Liput Crusell-viikolle ovat saatavilla Lippu.fi:n verkkokaupasta ja toimipaikoista kautta maan sekä Uudenkaupungin matkailutoimistosta. Konserttien ovimyynti avataan konserttipaikoilla noin tuntia ennen konsertin alkua ja konserttipaikan ovet avataan 30 minuuttia ennen. Konsertit juonnetaan ja käsiohjelmat ovat vapaasti luettavissa verkossa.

42. kertaa järjestettävä Crusell-viikko jatkuu ja tiistaina ja keskiviikkona. Puupuhaltimia juhlitaan Uudessakaupungissa aina lauantaihin 29.7.

www.crusell.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Crusell-viikon mestarikursseille hakemusten tulva

Osana Crusell-viikkoa järjestettävät puupuhallinten mestarikurssit täyttyivät ilmoittautujista, ja Crusell-viikko ylitti oppilasmäärälle asetetut tavoitteet moninkertaisesti. Hakemuksia oli kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Mestarikurssien ilmoittautuminen päättyi 30.4. Andrea Lieberknechtin huilun mestarikurssille sekä Yehuda Giladin klarinetin mestarikurssille haki…

13.03.2024

Crusell-viikko tuo ihmisiä yhteen kesällä 2024

Crusell-viikko soi Uudessakaupungissa 22.7.–28.7.2024 teemalla Yhdessä! Yhdessä tekeminen on musiikissa vahvasti läsnä aina. Crusell-viikolla kokeillaan myös uusia avauksia toimia eri tavoin yhdessä yleisön, yhteistyökumppanien ja menneen sekä tulevan kanssa. Konserttiohjelmissa Yhdessä -teema kuuluu eri musiikkityyleissä, kuten…