09.07.2019

Corina Marti taituroi Sastamala Gregorianan ilmaistapahtumassa

Cembalisti-nokkahuilisti Corina Marti on saanut runsaasti kansainvälistä suitsutusta silmiinpistävästi ylivoimaisesta ja ilmeikkäästä tulkinnastaan ja uskottomasta tekniikastaan. Marti tunnetaan Sastamala Gregorianassa erityisesti monivuotisena mestarikurssin opettajana sekä La Morra-yhtyeen kanssa esiintymisestä.

Tänä kesänä Marti opettamisen ohella myös esiintyy jälleen Sastamalassa, kun hän lyöttäytyy yhteen tsekkiläis-ranskalais-alankomaalaisen Plaisirs de Musique-yhtyeen kanssa. Yhtye esiintyy festivaalin ilmaistapahtumassa ti 23.7. klo 18. Tapahtuma järjestetään tapahtumatalo Tyrvään Pappilan amfiteatterilla.

Suomen suurin yhtäjaksoisesti toiminut vanhaan musiikin tapahtuma Sastamala Gregoriana järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa. Tänä vuonna festivaali järjestetään 19.-27.7.2019. Teemana on Rakkauden Pariisi. Mestarikurssi täydentää kansainvälisesti korkeatasoista konserttisarjaa. Finland Festivals valitsi Sastamala Gregorianan vuoden festivaaliksi vuonna 2016. Festivaalilla esiinty tänä vuonna n. 80 esiintyjää ympäri maailman. Liput konsertteihin ovat myynnissä Lippu.fi-myyntikanavissa.Sastamala Gregorianalle on myönnetty vuosiksi 2019-2020 Euroopan festivaalijärjestö EFAn EFFE-tunnustus nyt 3. kertaa peräkkäin. Tunnustus myönnetään kansainvälisesti korkeatasoiselle ja ainutlaatuiselle festivaalille, olla on sekä paikallisia, valtakunnallisia että Euroopan-laajuisia vaikutuksia.

Sastamala Gregoriana järjestetään 19.-26.7.2019.

sastamalagregoriana.fi