02.06.2022

Cleaning Women -yhtyeen musiikki Alfonso Cuarónin tuottamassa Cannes-elokuvassa

Sodankylän elokuvajuhlilla esitetään kaksinkertaisen Cannes-voittajan Alice Rohrwacherin (Happy as Lazzaro, The Wonders) uunituore elokuva The Pupils, jota tähdittää ohjaajan oma sisko Alba Rohrwacher. Carlo Cresto-Dinan ja meksikolaisen ohjaajasuuruuden Alfonso Cuarónin (Roma, Gravity) Disney-yhtiölle tuottama 37-minuuttinen elokuva on jo voittanut kriitikot puolelleen, kun se nousi ykkössijalle kriitikoiden omalla kokoomalistalla kaikista Cannesissa vastikään esitetyistä uutuuksista. The Pupils seuraa katolisen sisäoppilaitoksen ja siellä asustavien ja opiskelevien kapinallisten pikkutyttöjen joulunaikaa 1940-luvulla.

Elokuvan ääniraidan on säveltänyt suomalainen Cleaning Women -yhtye, joka on yli 20-vuotisella urallaan niittänyt laajaa kansainvälistä mainetta lukuisilla mykkäelokuvasäestyksillään, joista tunnetuimmat ovat Aelita, Panssarilaiva Potemkin ja Metropolis. Itse rakennetuilla soittimilla esiintyvä yhtye on Sodankylän elokuvajuhlien mykkänäytösten vakiosäestäjiä, kuten myös tänä vuonna. ”Cliinarit” (Risto Puurunen, Timo Kinnunen ja Tero Vänttinen) ovat paikalla myös The Pupilsin festivaalinäytöksessä lauantaina 18.6. kertomassa elokuvan musiikista ja jo vakiintuneesta yhteistyöstään Italian tämän hetken ehdottomiin kärkiohjaajiin kuuluvan, Sodankylässä 2014 vierailleen Alice Rohrwacherin kanssa.

Sodankylän elokuvajuhlat kiittää yhteistyökumppaneitaan:

Ammattiliitto Pro ry, EU/Creative Media, Finland Festivals ry, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Suomen elokuvasäätiö (SES), Sodankylän kunta, Lapin kulttuurirahasto, Tieteen tiedotus ry, YLE Teema, Unkarin kulttuurikeskus, Ranskan Instituutti, Brasilian suurlähetystö, Irlannin suurlähetystö ja Risto Jarva -seura.

Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään 15.-19.6.2022.

www.msfilmfestival.fi

www.facebook.com/MidnightSunFilmFestival

www.instagram.com/midnightsunfilmfestival

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Sodankylän elokuvajuhlien mykkäelokuvakonsertit tarjoilevat naurunremakoita ja suuria tunteita

Sodankylän elokuvajuhlia vietetään 39. kertaa 12.–16. kesäkuuta. Perinteikkäät mykkäelokuvakonsertit kruunaavat tänä vuonna kolme festivaali-iltaa. Sodankylän perjantai-illassa yleisön lumoaa mestarillisen F.W. Murnaun Suurkaupungin tyttö (City Girl, 1930), joka huipensi ohjaajan Auringonnousu-klassikosta (1927) alkaneen Hollywood-uran. Elokuvan säestävät…