08.03.2012

Cirque Éloizen maailman kantaesitys Helsingin juhlaviikoille

Maailman suurimpiin nykysirkusryhmiin lukeutuva kanadalainen Cirque Éloize tuo uuden teoksensa kantaesityksen Helsingin juhlaviikoille. Vielä nimeämätön esitys on ryhmän kahdeksas, kansainvälinen tuotanto. Se nähdään Helsingissä 1.-2.9.2012 ja lähtee Juhlaviikkojen jälkeen vuosiksi kiertämään maailmaa.

Cirque Éloize tunnetaan erittäin vauhdikkaista toteutuksista, joissa yhdistellään kaikkia mahdollisia sirkuslajeja. Ryhmän edellinen teos iD sekoitti sirkusta urbaaniin musiikkiin ja street-tanssilajeihin. Uusi teos sukeltaa unenkaltaiseen sarjakuvien maailmaan, jonka pyörteissä leikkikaluja ovat aika ja painovoima. Uutta tekniikkaa hyödyntävässä esityksessä sirkuksen eri lajit yhdistyvät vauhtiin, huumoriin ja illuusioihin.

”Cirque Éloize, yksi maailman taitavimmista ja suurimmista nykysirkusryhmistä tuo uuden teoksensa maailman ensiesityksen Helsinkiin ja Juhlaviikoille. Se vahvistaa, että Suomi kuuluu nykysirkuksen absoluuttisiin huippumaihin ja on merkittävä huomionosoitus myös sille työlle, jota suomalainen sirkusala on pitkään tehnyt. Tämä on Tapaus isolla T:llä”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

”Meillä on suuri ilo ja kunnia tuoda kahdeksas tuotantomme ja sen kantaesitys Helsinkiin. Cirque Éloize on kiertänyt 36 maassa ja 436 kaupungissa viimeisen 20 vuoden aikana. Helsingin juhlaviikot tarjosi meille ainutlaatuisen mahdollisuuden järjestää uuden teoksen maailman ensi-ilta Suomessa, jossa emme ole vielä käyneet”, sanoo ryhmän taiteellinen johtaja Jeannot Painchaud.

Cirque Éloizen uuden esityksen liput tulevat myyntiin Lippupalveluun keskiviikkona 7.3.2012.

Cirque Éloize
Helsingin Kaupunginteatteri
Kantaesitys lauantaina 1.9. klo 19
Muut esitykset lauantaina 1.9. klo 14 (ennakko), sunnuntaina 2.9. klo 14 ja 19
Liput 58 / 28 euroa + Lippupalvelun palvelupalkkio alkaen 2,50 euroa / lippu
Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa keskiviikkona 7.3.
Lippupalvelu, puh. 0600 10 800 (1,96 euroa/min + pvm) ma-la klo 8-21, su 8-18. Liput voi ostaa myös Lippupalvelun nettikaupasta www.lippupalvelu.fi.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 17.8.-2.9.2012.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi