03.09.2013

Checkpoint Helsinki ja Helsingin juhlaviikot haluavat syventää yhteistyötään

Checkpoint Helsingin ja Helsingin juhlaviikkojen yhteistyö saa jatkoa, kun Helsingin kaupunginhallitus myönsi 2.9. kokouksessaan tukea Checkpoint Helsingin hankkeisiin. Tarkoituksena on tehdä ajankohtaisesta nykytaiteesta näkyvä osa Helsingin kaupunkikuvaa ja avata nykytaiteen eri muotoja erilaisille yleisöille.

Helsingin juhlaviikkojen ja Checkpoint Helsingin yhteistyön tarkempaa muotoa ja tulevia hankkeita suunnitellaan syksyn 2013 aikana. Tulevat teokset ja tapahtumat voivat sijoittua Juhlaviikkoaikaan mutta myös muuhun aikaan vuodesta.

”Iloitsemme tulevasta yhteistyöstä ja mahdollisuudesta edelleen rikastuttaa Helsingin taide-elämää. Checkpoint Helsinki on päämääriensä kautta Juhlaviikoille erityisen luonteva yhteistyökumppani”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

”Helsingin juhlaviikot on hieno festivaali, joka on jo vuosien ajan tuonut uutta Helsingin kulttuurielämään”, sanoo Checkpoint Helsingin toiminnanjohtaja Tiina Erkintalo, ”Monet kiinnostavat tapahtumat ovat lähteneet liikkeelle Juhlaviikkojen alta.”

Juhlaviikkojen toimintatavoissa on yhtymäkohtia Checkpoint Helsingin toimintatapaan ja Helsingin kaupungin tuki mahdollistaa tulevaisuudessa myös sisältöyhteistyön rakentamisen.  ”Vaikka toimintamme on ympärivuotista, Suomessa elokuu on hyvä aika kaupunkitaiteelle. Siitä on osoituksena mm. Checkpoint Helsingin ensimmäisen teostuotannon Ahmet Öğütin Fahrenheit 451: Uusintapainos -teoksen suuri suosio”, iloitsee Erkintalo. Öğütin teos esitettiin 26.8.–1.9.2013 Checkpoint Helsingin tuottamassa Chimney-projektissa, joka oli osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Helsingin juhlaviikot järjestetään seuraavan kerran 15.-31.8.2014.