20.03.2017

Chaka Khan ja Erykah Badu kesällä Pori Jazziin

Yhdysvaltalaisartistit Chaka Khan ja Erykah Badu täydentävät Pori Jazz -ohjelmistoa lauantaina 15. heinäkuuta. Kirjurinluodon konsertti tarjoaa nimekkään ja monipuolisen esiintyjäkaartin, sillä päivän aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Grace Jones ja Michael Kiwanuka. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Chaka Khan singahti musiikin tähtitaivaalle jo 1970-luvun lopussa, jolloin hän tuli tunnetuksi Rufus-yhtyeen nuorena ja upeaäänisenä laulajattarena. Sittemmin artisti aloitti soolouran, jonka varrelle on mahtunut kymmenen Grammy-palkintoa ja noin 70 miljoonaa myytyä albumia. Yli 40-vuotisen uransa aikana Chaka Khan on nähty kahdesti Pori Jazzissa, mutta hänen edellisestä vierailustaan Kirjurinluotoon tulee kesällä kuluneeksi peräti 15 vuotta. Chaka Khan tunnetaan myös lisänimellä “Queen of Funk”, joten hänen on korkea aika palata suomalaisyleisön eteen.

Erykah Badu julkaisi 20 vuotta sitten ylistetyn “Baduizm”-debyyttialbuminsa, joka toi artistille kaksi Grammya ja nosti hänet välittömästi tähtikaartiin. Alkujaan Badu tunnettiin yhtenä niin kutsutun neo soul -liikkeen keskushahmoista, mutta sittemmin monipuolinen taiteilija on kunnostautunut laaja-alaisemmin kuin vain yhden ja rajatun musiikkityylin parissa. Erykah Badun tuorein julkaisu on loppuvuodesta 2015 ilmestynyt mixtape “But You Caint Use My Phone”, joka sai hyvät arviot. Persoonallisesta tyylistään tunnettu artisti on tehnyt rooleja myös näyttelijänä. Erykah Badu on nähty aiemmin Pori Jazzissa vuosina 2001 ja 2009.

Lauantain 15.7. aiemmin julkistetut Pori Jazz -esiintyjät ovat Grace JonesMichael KiwanukaJethro Tull ja mestaribasisti Pekka Pohjolan sävellyksiä tulkitseva Verneri Pohjola Group. Konsertin ohjelma täydentyy kevään aikana lukuisilla esiintyjillä.

Pääsyliput myynnissä edulliseen S-Etuhintaan.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään 13.–15. heinäkuuta. Konserttien pääsyliput ovat saatavilla edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Päivälippujen ohella myynnissä on VIP-paketteja sekä Radio Aalto Lounge -lippuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tavallista tasokkaampaan festivaalikokemukseen.

Lisää ensi heinäkuun Pori Jazz -esiintyjiä julkistetaan tulevina viikkoina. Festivaalin aiemmin vahvistettujen tähtivieraiden joukosta löytyvät muun muassa JamiroquaiBrian Wilson presents Pet SoundsHerbie Hancock ja Wilco.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

52nd Pori Jazz Festival / 8th-16th July 2017

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz