02.07.2010

Carmenin ensi-ilta Savonlinnan Oopperajuhlilla lauantaina 3.7.2010

Eilinen Carmenin kenraaliharjoitus alkoi raikuvilla aplodeilla ja bravo-huudoilla kapellimestari Jacques Delacotille. Ilman partituuria orkesteria johtava Delacote saa Oopperajuhlaorkesterin soimaan täsmällisesti ja täyteläisesti. Kahden kesän tauon jälkeen Carmen palaa Olavinlinnan lavalle raikkaana ja energisenä.

Wienin valtionoopperan solistikuntaan kuulunut Stella Grigorian tuo Carmenin rooliin aistikkuutta ja huumoriakin: miehiä viekotteleva ärhäkkä Carmen ei ota itseään liian vakavasti. Grigorian ei esitä Carmenia, vaan on itse Carmen: lavalla hän on kuin kotonaan. Milijana Nikolic – toinen Carmen – taas tuo rooliin nuorekkuutta ja näyttävyyttä kauniilla pitkällä olemuksellaan. Micaelana hurmaa herkkä Grazia Doronzio ja Carmenin ystävättärenä Frasquitana vakuuttaa sekä Lappeenrannan että Mustakallion laulukilpailut voittanut Marjukka Tepponen. Carmenissa Savonlinnan Oopperajuhlakuoron, varsinkin naiskuoron, laulullinen ja näyttämöllinen osaaminen pääsee oikeuksiinsa.

Vahvojen naisten Oopperajuhlakausi jatkuu Toscan ja Carmenin ensi-iltojen jälkeen Madama Butterflyn ensi-illalla 5.7. ja huipentuu Lucia di Lammermoorin ensi-iltaan 10.7.2010.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 2.-31.7.2010.

Etusivu