13.07.2009

Camilla Nylund konsertoi Espoon Urkuyö ja Aariassa

Sopraano Camilla Nylundia pääsee nyt kuulemaan pääkaupunkiseudulla, kun hän esiintyy Urkuyö ja Aarian konsertissa torstaina 16.7. Espoon tuomiokirkossa. Nylund esiintyy yhdessä pianisti Marita Viitasalon, urkuri Sixten Enlundin ja viulisti Linda Hedlundin kanssa.

Euroopan oopperalavoilla menestynyt Camilla Nylund on ollut harvoin nähty vieras Suomen konsertti- ja oopperalavoilla. Tulevaisuudessa häntä kuullaan muun muassa Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2010 Korngoldin Die tote Stadt -oopperassa. Salzburgissa Mozarteum-yliopistossa opiskellut vaasalaissyntyinen Nylund nousi suomalaisten tietoisuuteen voittamalla Lappeenrannan laulukilpailut 1996 yhdessä Johanna Rusasen kanssa.

Camilla Nylundilla on ollut kiinnitykset Hannoverin oopperaan ja Dresdenin Semper-oopperaan. Hän esiintyy säännöllisesti Euroopan merkittävillä oopperalavoilla sekä orkesterien solistina eri puolilla maailmaa. Vuonna 2008 Nylundille myönnettiin kamarilaulajan titteli Dresdenissä.

Urkuyö ja Aarian konsertissa Nylund laulaa G.F. Händelin aarioita kokoelmasta Neun deutsche Arien, Richard Straussin liedejä ja Armas Järnefeltin lauluja. Lisäksi konsertissa kuullaan J.S. Bachin ja Paul Hindemithin urkumusiikkia Sixten Enlundin soittamana.

Suvisilla laitumilla liikkuu sydämemme -konsertti pidetään torstaina 16.7. Espoon tuomiokirkossa klo 22. Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Pitäjäntuvassa.

Konsertin ohjelma sekä taiteilijaesittelyt löytyvät festivaalin kotisivuilta.

Lisätietoja: taiteellinen johtaja Kari Tikka, puh. 050 5348 741,
tuottaja Mari Piirainen, puh. 045 129 5922, mari.piirainen@urkuyofestival.fi

Etusivu