20.05.2015

Camilla Nylund ja Mikko Franck konsertoivat yhdessä Kangasniemen Musiikkiviikoilla

Kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaislaulajiin kuuluva Camilla Nylund esiintyy Kangasniemen Musiikkiviikkojen avajaiskonsertin solistina 17.7.2015. Jean Sibeliuksen juhlavuoden konsertissa Kangasniemen kirkossa Jyväskylä Sinfoniaa johtaa Mikko Franck.

Konsertin ohjelmistossa on Sibeliuksen lauluja ja orkesterimusiikkia ja seon osa Kangasniemen kirkon 200-vuotisjuhlaa yhteistyössä Kangasniemen seurakunnan kanssa.

Vaasasta kotoisin oleva Camilla Nylund on vieraillut kaikissa Euroopan johtavissa oopperataloissa, mm. Wienin, Baijerin, Hampurin ja Kölnin valtionoopperat, Milanon La Scala, Lontoon Covent Garden, Bayreuthin oopperajuhlat, Venetsian La Fenice, Genovan Carlo Felice, Berliinin Deutsche Oper, Deutsche Oper am Rhein, Salzburg, Zürich, Alankomaiden ooppera ja Tanskan Kuninkaallinen ooppera.

Kangasniemen Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja, kapellimestari Mikko Franck päätti 7-vuotisen kautensa Suomen Kansallisoopperan johdossa kesällä 2013. Sen jälkeen hän on johtanut mm. neljä produktiota (La Bohème, Lohengrin, Josephs Legende ja Elektra) Wienin valtionoopperassa sekä konsertteja Ranskan radion, Seoulin ja Wienin filharmonikoiden kapellimestarina. Franck aloittaa Ranskan radion filharmonikoiden musiikillisena johtajana syyskuussa 2015.

Konsertti 17.7.2015 Kangasniemen Musiikkiviikoilla on Mikko Franckin ainoa esiintyminen Suomessa vuonna 2015.

Camilla Nylund ja Mikko Franck ovat edellisen kerran esiintyneet yhdessä Wienin valtionoopperan menestyksekkäässä Wagnerin Lohengrin–tuotannossa keväällä 2014.

Kangasniemen Musiikkiviikot järjestetään 17.-26.7.2015.

www.kangasniemenmusiikkiviikot.fi