29.04.2016

Café Clavisimbalum – kahvikonsertti viimeisin lisäys täydentämään Sastamala Gregorianan konserttitarjontaa

Vuoden festivaali 2016, Sastamala Gregoriana laajenee jälleen uudelle rintamalle vuoden teeman mukaisesti.

Tänä kesänä tapahtuma tarjoaa uudenlaisen konserttielämyksen, kahvikonsertin.

Matalan kynnyksen tapahtuma järjestetään festivaaliviikon aikana to 28.7. klo 17.00 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin viihtyisässä kahvilamiljöössä.

Konsertissa esiintyy Sastamala Gregorianan mestarikurssilla ja La Morra –yhtyeestä tutuksi vuosien varrella tullut Corina Marti. Marti soittaa konsertissa cembalon sukulaissoitinta, clavisimbalumia, jota voidaan pitää ”keskiaikaisena pianona”.

Tämän lisäksi Marti taituroi keskiaikaisten nokkahuilujen parissa.

Konsertti kietoutuu yhteen erilaisten enkelitarinoiden ympärille, joita musiikki värittää vieden samalla matkalle keskiajan ja varhaisrenessanssin mielenmaisemiin.

Konsertin liput 15 € (sisältää kahvin, leivoksen, pääsylipun sekä konserttiin että museoon) tulevat myyntiin tänään ke 27.4. klo 9.00 alkaen Tiketissä. Konsertin kesto on n. 1 tunti.

Sastamala Gregorianan konserttitarjonta on tämän julkistuksen myötä kesän osalta valmis.

Viittä peruskonserttia täydentävät kaksi teemakonserttia; Vexve Oyn palloventtiilitehtaassa järjestettävä ainutlaatuinen konsertti pe 22.7. sekä em. kahvikonsertti to 28.7.

Tämän lisäksi festivaaliviikon aikana järjestetään myös monitaide-esitys, ilmainen lastentapahtuma ma 25.7. klo 17.00 Vammalan Teatterissa.

21. kertaa järjestettävän festivaalin teema on ”Virtauksia – Vanhan ja Uuden Musiikin Risteyksessä”. Taiteellinen johtaja, luutisti Michael Fields on koonnut jälleen kerran kansainvälisen ohjelmiston, joka kattaa kaikki vanhan musiikin kaudet (keskiaika, renessanssi ja barokki) sekä myös ensi kertaa festivaalilla uudempaa, nykyaikaista musiikkia – ja uusissa, yllättävissä konserttipaikoissa. Osaltaan kyseessä on myös sanaleikki; osa kuultavasta musiikista on omana aikanaan ollut uutta, jollakin tapaa musiikin pelisäännöt ja vakiintuneet käsitykset rikkovaa, erilaista ja uudelleen luovaa.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät järjestetään 23.-30.7.2016.

www.sastamalagregoriana.fi