08.02.2010

Bullet For My Valentine (UK) ja A Day To Remember (US) Provinssirockiin

Provinssirockin ulkomaisten esiintyjien lista täydentyy brittiläisellä metalcore-yhtyeellä Bullet For My Valentine ja amerikkalaisella hardcore-ryhmällä A Day To Remember. Aiemmin julkaistuja kansainvälisiä nimiä ovat Rammstein, Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, Wolfmother ja Between the Buried and Me.

Provinssirockin kotimainen osasto saa vahvistuksen Suomen tykeimmästä tyttöduosta PMMP, joka vastikään kahmi hyllyynsä kolme Emma-patsasta.

Vuonna 1998 perustettu Bullet For My Valentine tunnettiin alkuvuosinaan mm. Metallica- ja Nirvana -covereita soittavana yhtyeenä. 80-luvun old school thrashistä vaikutteita ottanut joukkue on napannut tarttuvia vokaaleja, aggressiivisia riffejä sekä melodioita arvostamiltaan kokoonpanoilta kuten Metallica, Iron Maiden, Slayer ja Megadeth. Bullet For My Valentine on julkaissut kaksi studioalbumia, myynyt yhteensä 2 miljoonaa levyä ja juhlinut useiden kansainvälisten musiikkiaviisien kansissa. Sen tunnetuimpia biisejä ovat ”Scream, Aim and Fire”, ”Hearts Burst Into Fire” ja ”Tears Don’t Fall”. Kolmannen albumin julkaisu on suunniteltu tälle vuodelle.
www.bulletformyvalentine1.com
www.myspace.com/bulletformyvalentine

Viisihenkinen jenkkibändi A Day To Remember sekoittaa nerokkaasti Blink 182- ja New Found Glory -yhtyeiden punk-poppia ja heittää höysteeksi brutaalit hardcore-mäiskeet. Yhtyeen nopea menestys iski rajusti ja fanijoukko moninkertaistui keikka keikalta. Pian menestys oli maailmanlaajuista ja arvostus tuli myös median suunnalta sekä kollegoilta. Kokoonpano on julkaissut kolme albumia, joista viimeisin ”Homesick” vuonna 2009. Kappale ”Welcome To The Family” on saanut runsaasti radiosoittoa.
www.myspace.com/adaytoremember

Lipunmyynti Provinssiin alkaa tiistaina 9.2. Lippupalvelussa, Tiketissä ja Provinssin nettikaupassa:
Päivälippu (Pe tai la) 65e
Päivälippu (Su) 70e
Kahden päivän lippu (pe-la) 85e
Kahden päivän lippu (la-su) 88e
Kolmen päivän lippu 110e

Provinssirock 2010 esiintyjät (8.2.2010): Rammstein (GER), Bullet for My Valentine (UK), A Day to Remember (US), Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine (US), Wolfmother (AUS), Between the Buried and Me (US), Eläkeläiset, Viikate, PMMP.

Provinssirock 18.-20.6.2010

http://www.provinssirock.fi