22.09.2020

BRQ Vantaa Festivalin kantaesityksenä Eero Hämeenniemen Laura Maddalena -monodraama

BRQ Vantaa Festival kantaesittää 21. lokakuuta Eero Hämeenniemen musiikkiin ja tekstiin perustuvan Laura Maddalena -musiikkiteatterin, jonka näyttelijänä ja cembalistina lavalle astuu Elina Mustonen. Teoksen ohjaa Johanna Freundlich ja sen visualisoinnista vastaa Nina Mansikka. Esitys sisältää musiikkia myös Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.

Ospedalet olivat italialaisia keskiajalta polveutuvia tyttölasten orpokoteja, joista 1600-luvun lopulla oli kasvanut merkittäviä musiikkilaitoksia, tunnettuna esimerkkinä Vivaldin Ospedale della Pietà. Musiikkidraama Laura Maddalena kertoo venetsialaisista orpokodeista ja kolmen eri aikakautena eläneen naisen tarinan, jotka näyttelevä cembalotaiteilija Elina Mustonen herättää eloon säveltäjä Eero Hämeenniemeltä tilaamassaan teoksessa.

Hämeenniemen teksti ja musiikki tutkailevat venetsialaisbarokkia ja teoksessa vilahtelee myös historiallisia hahmoja, kuten Osepedale de Mendicantissa kasvanut säveltäjämuusikko Maddalena-Laura Lombardini Sirmen, tai säveltäjät Barbara Strozzi ja Giuseppe Tartini. Musikaalisten nuorten naisten vapautumistarina on jatkoa Elina Mustosen menestyksekkäälle musiikkia ja draamaa yhdistäneelle Shakespeare-esitykselle Her infinite variety sekä Molière-esitykselle Jouez!.

Kantaesitys: Laura Maddalena -musiikkiteatteriesitys keskiviikkona 21.10.2020 17.30–18.50 (toinen esitys klo 20.00–21.20), Pyhän Laurin kappeli, Helsingin pitäjän kirkonkylä, Vantaa

Elina Mustonen, cembalisti ja näyttelijä
Eero Hämeenniemi, musiikki ja teksti
Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta
Johanna Freundlich, ohjaaja
Nina Mansikka, visualisti

Vapaa pääsy, ohjelma 10,-. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 10.10. alkaen info@brq.fi, rajoitettu paikkamäärä.

Elokuinen BRQ Vantaa Festival jouduttiin tänä vuonna perumaan. Osa festivaaliviikon ohjelmistosta pyritään kuitenkin esittämään covid-19-pandemian sallimissa rajoissa syksyn ja kevään aikana. Ohjelmistoa on siirretty myös elokuuhun 2021.

Festivaalia tukevat Vantaan kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

Lisää tietoa: www.brq.fi, Syksyn konsertit