21.12.2015

Brian Setzer esiintyy ensi kesänä Pori Jazzissa

Brian Setzer’s Rockabilly Riot! esiintyy ensi kesänä Pori Jazzissa. Energisistä keikoistaan tunnettu yhtye nousee Kirjurinluodon päälavalle torstaina 14. heinäkuuta.

Brian Setzer tekee ensi kesänä ensimmäisen Euroopan-kiertueensa viiteen vuoteen. Pori Jazz -esiintyminen julkaistaan ensimmäisenä kiertueen päivämääränä.

Laulaja-kitaristi Brian Setzer nousi 80-luvullla maailmanmaineeseen Stray Cats -yhtyeen keulakuvana, josta tuli nopeasti suomalaisten suosikki. Myöhemmällä urallaan rockabilly-legenda on julkaissut lukuisia albumeja, esiintynyt sekä soolona että johtamansa Brian Setzer Orchestran kanssa ja voittanut kolme Grammy-palkintoa. Setzer tunnetaan karismaattisena esiintyjänä, taitavana laulajana ja yhtenä maailman parhaista kitaristeista.

Brian Setzer’s Rockabilly Riot! on jo pitkään kasassa ollut nelihenkinen kokoonpano, jota Setzer johtaa pettämättömällä tyylillään. Setzer julkaisi syksyllä 2014 Rockabilly Riot! -nimisen studioalbumin, joka keräsi kiittäviä arvioita ja osoitti Setzerin tekemisen olevan yhä kovaa luokkaa. Energisillä ja viihdyttävillä Rockabilly Riot! -keikoilla kuullaan kappaleita sekä Setzerin soolouran varrelta että Stray Cats -ajoilta.

Setzerin levyjä on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta. Suomalaiset ovat aina rakastaneet Brian Setzeriä, ja tunne on selvästi ollut molemminpuolinen – takavuosina artisti muun muassa vietti Suomessa kuukauden kesäloman.

Pori Jazzin aiemmin julkaistuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa John Newman, Joss Stone, Gregory Porter ja Bo Kaspers Orkester. Festivaalin lipunmyynti ensi kesälle on käynnistynyt Lippupalvelussa. Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 64 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 14., perjantaina 15. ja lauantaina 16. heinäkuuta.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 155 euroa.