21.06.2010

Brasilialainen TV-ryhmä Sata-Häme Soi –juhlille

Sata-Häme Soi –festivaali saa vieraakseen brasilialaisen TV-ryhmän, joka tulee Ikaalisiin Brasilian tunnetuimman harmonikansoittajan Renato Borghettin kvartetin mukana. Kvartetin Euroopan kiertueesta tehdään Brasilian televisiolle dokumentti, josta julkaistaan myöhemmin myös DVD. Borghettin kvartetin ensimmäinen Suomen-vierailu Ikaalisten Sata-Häme Soi –festivaalilla on mukana dokumentin kuvauksissa.

Renato Borghetti tunnetaan laajalti Euroopassa. Hänen musiikkinsa on uskollista Brasilian eteläosien folktyylille, mutta hän ei ole kavahtanut käyttää myös samban tai tangon tunnuspiirteitä. Borghettin soitto on omaperäistä ja jäljittelemätöntä ja hänen musiikissaan on sekä vauhtia ja energiaa että suomalaiseen sieluun sopivaa melodioiden melankoliaa. Kaksirivisen harmonikan hieno sointi tuo lisäripauksen kotoista eksotiikkaa.

Renato Borghetti vierailee kvartetteineen Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Sata-Häme Soi –festivaalilla kvartetin ainoa Suomen-konsertti on perjantaina 2.7. iltakymmeneltä Omalla Tuvalla. Sata-Häme Soi alkaa Ikaalisissa heti juhannuksen jälkeen tiistaina 29. kesäkuuta ja päättyy sunnuntaina 4. heinäkuuta.

Sata-Häme Soi näkyy myös Ylen TV2:lla, jossa festivaalilta tulee lähetystä viikon aikana noin 7 tuntia. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan sekä kansainvälisen Primus Ikaalinen –kilpailujen finaalit televisioidaan suorina lähetyksinä keskiviikkona 30. kesäkuuta ja torstaina 1. heinäkuuta. Ne nähdään seuraavana päivänä pikauusintoina. Lisäksi TV2 nautoittaa Riku Niemi Orchestran Valkea Ruusu –konsertin, jossa solisteina ovat Annika Eklund, Mikael Konttinen ja Jorma Kääriäinen.

Sata-Häme Soi järjestetään 29.6.-4.7.2010.

Etusivu