13.04.2022

Blues-rockin kestosuosikki Gov’t Mule kesällä Pori Jazziin – ohjelmistoon myös muita täydennyksiä

Pori Jazzin heinäkuinen festivaaliohjelmisto on täydentynyt kymmenellä kansainvälisellä ja kotimaisella esiintyjällä, joiden joukosta löytyvät muun muassa yhdysvaltalaiset blues-rock-yhtye Gov’t Mule ja soul-artisti Moses Sumney sekä Isosta-Britanniasta saapuvat KOKOROKO ja Emma-Jean Thackray. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 15.4. asti.

Gov’t Mulen piti saapua Pori Jazziin jo kesällä 2020, mutta koronapandemia on viivästyttänyt yhtyeen odotettua Suomen-vierailua. Gov’t Mule – tai pelkästään ”Mule”, kuten fanit yhtyettä kutsuvat – on southern rockin ja juurevan blues-rockin ystävien kestosuosikki, joka on konsertoinut Suomessa vain kerran aiemmin. Kitaraässä Warren Hayesin johtama yhdysvaltalaisbändi sai alkunsa legendaarisen Allman Brothersin sivuprojektina, mutta projektiksi jäämisen sijasta yhtyeen vakiintunut toiminta on jatkunut jo yli neljännesvuosisadan ajan. Gov’t Mule konsertoi Pori Jazzissa torstaina 14.7.

Torstaina 14.7. Porissa esiintyy myös Moses Sumney, joka on yksi vaihtoehtoisen soulin ja r&b:n kiinnostavimmista visionääreistä. Sumneyn upea lauluääni sekä moniulotteiset ja omaperäiset sävellykset, ovat nopeasti nostaneet hänet arvostetuksi ja muiden musiikintekijöiden tarkasti seuraamaksi nimeksi. Sumney on julkaissut tähän mennessä kaksi studioalbumia, jotka molemmat ovat olleet arvostelumenestyksiä.

Ison-Britannian tuoreimpia jazzin ja rytmimusiikin tuulia edustavat perjantaina 15.7. esiintyvä trumpetisti Emma-Jean Thackray sekä lauantain 16.7. ohjelmistoon kiinnitetty jazz- ja afrobeat-yhtye KOKOROKO. Lauantaina Pori Jazz -yleisölle esittäytyy Ghanasta saapuva gospel-, funk- ja soul-yhtye Alogte Oho & His Sounds of Joy.

Pori Jazzin kotimaista musiikkitarjontaa täydentävät äskettäin 70 vuotta täyttänyt lauluntekijälegenda Dave Lindholm yhdessä Kynä & Kumppanit -yhtyeensä kanssa, soulin ja R&B:n taiturit Jesse Markin ja Rosa Coste sekä suomalaisen jazzin kiinnostavat kokoonpanot Valtteri Laurell Nonet ja Talambo.

Pori Jazzin aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa John Legend, Simply Red, Lewis Capaldi, Emeli Sandé, Charles Lloyd feat. Bill Frisell ja Thundercat.

Liput S-Etuhintaan 15.4. asti

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 8.–16. heinäkuuta. Festivaalin maksullisten pääkonserttien lisäksi Pori Jazz tarjoilee tuttuun tapaan laajan ja tasokkaan pääsymaksuttoman ohjelmiston.

Pääsyliput Pori Jazzin pääkonsertteihin (14.–16.7.) ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 15.4. asti. Päiväkohtaiset Kirjurinluodon liput maksavat toimituskuluineen alkaen 79 euroa (normaalisti 85 euroa), kun lipun ostajalla on S-Etukortti. Tavanomaista tasokkaamman festivaalielämyksen mahdollistavat Pori Jazz Lounge – ja VIP-liput. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.07.2024

Pori Jazz: Jazzviikko tuo muutoksia Kirjuriluodossa liikkumiseen

Käynnissä olevan Pori Jazzin konsertit ja konserttialueiden rakentaminen tuovat muutamia muutoksia liikkumiseen Kirjurinluodossa. Kirjurinluoto Areena ja Jazzpuisto ovat nyt rakennustyömaita, jotka rakentuvat viikon aikana konserttikäyttöön. Rakennustyömaa-alueilla liikkuminen on turvallisuussyistä kielletty. Kirjurinluodossa festivaalialuetta sivuava Pormestarinpolku suljetaan…

11.07.2024

Vincen García Quintet esiintyy Pori Jazzin perjantain pääkonsertissa

Vincen García Quintet esiintyy sairastapauksen vuoksi peruuntuneen Knowerin sijaan Pori Jazzin perjantain 19.7. pääkonsertissa. Espanjalaista Vincen Garcíaa pidetään yhtenä tämänhetkisen jazz- ja funk-skenen arvostetuimmista basisteista maailmanlaajuisesti. Hän on kymmenen eniten kuunnellun basistin joukossa maailmanlaajuisesti suoratoistojen…

15.05.2024

Pori Jazz: Lokkilavalla Kasimir ja Sara Bee

Pori Jazz tarjoaa yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa pääsymaksutta Lokkilavalla keskiviikkona 17.7. ikärajattoman konserttikokonaisuuden, jossa esiintyvät kello 18:00 Kasmir: AMK Dropout 10v. R&B-vaikutteisen popin mestari Kasmir teki läpimurtonsa vuonna 2014 debyyttialbumillaan ”AMK Dropout”, jolta lohkaistu hittisingle…