19.04.2012

Ben Heppner korvaa Gary Lehmanin Tristanin roolissa

Kanadalainen tenori Ben Heppner korvaa Gary Lehmanin Helsingin juhlaviikoilla nähtävässä Wagnerin Tristan & Isolde -oopperassa. Lehman on peruuttanut kaikki kesän esityksensä sairastumisesta toipumisen vuoksi. Ben Heppnerin esittämän Tristanin rinnalla Isolden roolin laulaa sopraano Violeta Urmana, lisäksi esityksen tähtikaartiin kuuluvat mm. Matti Salminen sekä Jukka Rasilainen. Ainutlaatuinen, Musiikkitalon konserttisaliin levittäytyvä visualisoitu versio klassikkoteoksesta on syntynyt kapellimestari Esa-Pekka Salosen, ohjaaja Peter Sellarsin ja videotaiteilija Bill Violan yhteistyönä.

Maailman oopperalaulajien ehdottomiin huippuihin lukeutuva Ben Heppner on erikoistunut Wagnerin musiikkiin ja etenkin Tristanin rooliin. Hän esiintyi mm. Salosen, Sellarsin ja Violan Tristan & Isolde –näyttämöversion ensi-illassa Pariisissa vuonna 2005. Heppner tunnetaan myös muiden vaativien roolien taidokkaana tulkkina, hänet yhdistetään usein esim. Giuseppe Verdin Otelloon.

Helsingin juhlaviikot tuo Richard Wagnerin oopperan Tristan ja Isolde Helsingin Musiikkitaloon 18. ja 21.8.2012. Liput ovat nyt myynnissä Lippupalvelussa. 25.4. vapautuu myyntiin myös erä näkörajoitteisia paikkoja Musiikkitalon konserttisalista.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 17.8.-2.9.2012.
Juhlaviikkojen vuoden 2012 ohjelmisto julkistetaan keskiviikkona 25.4.2012.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi