17.08.2011

BBC Philharmonic Orchestra LuostoClassic-festivaalille 2012

Luostotunturin juurella pidettävän LuostoClassic -tapahtuman 2012 päävierailijaksi saapuu Iso-Britannian ja Euroopan parhaimpiin ja tunnetuimpiin orkestereihin kuuluva BBC Philharmonic Orchestra. Orkesterin kotipaikka on Manchester, ja se vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa.

Luostolla orkesteri nähdään tapahtuman pääkonsertissa, jossa se soittaa John Storgårdsin johdolla Kalevi Ahon uuden lyömäsoitinkonserton Suomen ensiesityksenä sekä Ahon Luosto-sinfonian, joka puolestaan kuullaan ensi kesänä Luostolla jo neljännen kerran. Perinteiseen tapaan myös Lapin kamariorkesteri on mukana Luosto-sinfonian esityksessä.

Lyömäsoitinkonserton solistina esiintyy maailmankuulu brittiläinen lyömäsoitintaiteilija Colin Currie.

Colin Currie on solistina myös Storgårdsin johtamassa Lapin kamariorkesterin konsertissa, jossa saa maailman kantaesityksensä brittiläisen säveltäjän Dave Maricin lyömäsoitinkonsertto.

Ensi vuonna LuostoClassic -festivaali pidetään 9.-12.8.

LuostoClassic 2011 oli menestys

Sunnuntaina päättynyt Luosto Classic -festivaali veti tänä vuonna hyvin yleisöä ja sai konserttivierazailta poikkeuksellisen positiivisen palautteen. Festivaalin teemana oli piano, ja Luostolla kuultiin solisteina seitsemää merkittävää suomalaista nuoremman polven pianistia. Orkesterivieraana oli Kaartin Soittokunta Helsingistä.

Festivaalin pääkonsertissa Ukko-Luostolla kuultiin kantaesityksenä Uuno Klamin Kalevala-sarja Jukka Nykäsen sovituksena kuudelle pianolle ja lyömäsoittimille. Esityksessä flyygelit oli sijoitettu yleisön ympärille tunturiluontoon.

http://www.luostoclassic.fi