12.08.2010

Baritoni Gabriel Suovasta kuullaan kahdesti Urkuyö ja Aaria -festivaalilla

Urkuyö ja Aaria -festivaalin torstaissa on luvassa sekä lapsille että aikuisille suunnattua ohjelmaa. Alkuillasta torstaina 17.8. klo 18 Tapiolan kirkossa on luvassa maksuton lastenkonsertti, jota seuraa pääkonsertti klo 21. Näissä konserteissa kuullaan baritoni Gabriel Suovasta, pianisti Ilkka Paanasta sekä urkutaitelija Kalevi Kiviniemeä.

Gabriel Suovanen esiintyy säännöllisesti merkittävimpien suomalaisten sekä ruotsalaisten orkesterien solistina. Suomessa Suovanen on esiintynyt muun muassa Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Suovanen on tehnyt rooleja myös Tampereen Oopperassa, Barcelonan Liceu-oopperassa ja Norjan kansallisoopperassa sekä kuulunut Komische Oper Berlinin solistikuntaan. Urkuyö ja Aaria -festivaalin konserttisarjassa Suovanen esiintyi viimeksi vuonna 2001.

Konsertin pianisti Ilkka Paananen tunnetaan yhteistyöstään mm. Dilbèrin, Elina Garančan, Jorma Hynnisen, Kaludi Kaludowin, Jaakko Kortekankaan, Jaakko Ryhäsen, Matti Salmisen kanssa. Paananen työskentelee vapaana taiteilijana ja hän on työskennellyt monissa taiteiden välisissä näyttämö-, elokuva- ja televisioproduktioissa.

Suovasen ja Paanasen kanssa konsertissa esiintyy Urkuyö ja Aaria -festivaalillakin useamman kerran esiintynyt urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi. Kiviniemi on konsertoinut ja levyttänyt ahkerasti ympäri maailmaa aina Yhdysvalloista Japaniin ja Filippiineille saakka. Tunnustukseksi merkittävistä ansioistaan urkutaiteen alalla Kalevi Kiviniemi on saanut useita palkintoja, mm. Luonnotar-palkinnon vuonna 2003 ja Organum-seuran kiertopalkinnon 2004.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin lastenkonsertin vapaamuotoinen ohjelma on suunniteltu lapsille sopivaksi: lyhyitä, innostavia kappaleita, urkujen esittelyä sekä improvisointia. Suomenkielinen konsertti soveltuu parhaiten ala-asteikäisille ja sen kesto on noin puoli tuntia. Myöhäisillan konsertissa kuullaan puolestaan Don Quichotte -aiheiset Maurice Ravelin sekä Jasques Ibertin säveltämät laulusarjat sekä ruotsalaisen säveltäjän Ture Rangströmin musiikkia.

Lastenkonsertti torstaina 17.8. Tapiolan kirkossa klo 18
Don Quichotte! -konsertti torstaina 17.8. Tapiolan kirkossa klo 21
Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Tapiolan kirkolla.

Lastenkonserttiin on vapaa pääsy
Liput 24−27 € Lippupisteestä sekä tuntia ennen ovelta.
Konsertin ohjelma sekä taiteilijaesittelyt löytyvät festivaalin kotisivuilta.

Etusivu