19.11.2019

Baritoni Aarne Pelkonen esiintyy Turun musiikkijuhlien konsertissa 3. helmikuuta 2020

Turun musiikkijuhlat tuottaa jälleen Katedraali soi -viikon avajaiskonsertin. Haavekuvia-konsertti järjestetään maanantaina 3. helmikuuta 2020 klo 19 Turun Tuomiokirkossa. Konsertissa esiintyvät Aarne Pelkonen (baritoni), Marzi Nyman (piano ja kitara), Jukka Perko (saksofoni), Eriikka Maalismaa (viulu) ja Jani Pensola (basisti).

Baritoni Aarne Pelkonen muistetaan Suomen Kansallisoopperassa nähdyn Jaakko Kuusiston säveltämän ja Ulla-Lena Lundbergin romaaniin perustuvan Jää-oopperan solistikaartista: hän tulkitsi pappi Petter Kummelin roolin. Haavekuvia on konsertti, jossa kuullaan rakastetuimmat suomalaiset klassikkolaulelmat sekä varta vasten Pelkoselle sävellettyjä kappaleita vanhojen mestareiden, kuten Eino Leinon, Aaro Hellaakosken ja L. Onervan teksteihin. Näistä sävellyksistä vastaavat Iiro Rantala, Marzi Nyman ja Jukka Linkola.

”Olemme iloisia, että yhteistyömme Katedraali soi -viikon kanssa jatkuu ja Haavekuvia-konsertti on hieno aloitus musiikkijuhlien vuoden 2020 tarjonnassa. Aarne Pelkosen ohella konsertissa kuullaan Suomen eturivin muusikoita ja huipputekijöiden uusia kappaleita”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Aarne Pelkonen: Haavekuvia

3.2.2020 19:00 Turun tuomiokirkko

Aarne Pelkonen, baritoni
Marzi Nyman, piano & kitara
Jukka Perko, saksofoni
Eriikka Maalismaa, viulu
Jani Pensola, basisti

Ohjelmistossa:

Laulu oravasta

Maailma on kaunis

Kolme laulua Eino Leinon Hymyilevästä Apollosta

Sinua sinua rakastan

Väliaikainen

Yö väistyy

Tein lasinkuultavan laulun

Rannalla

Kuu kalpea

Kesäyö

Nocturne

Haavekuva

Liput: 25/20 €. Liput Haavekuvia-konserttiin ovat myynnissä 19.11. alkaen. Kaikkia Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste.

Turun musiikkijuhlia vietetään 6.-16. elokuuta 2020 ja 61. Turun musiikkijuhlien ohjelmiston on suunnitellut festivaalin taiteellinen johtaja, kapellimestari Klaus Mäkelä.

Koko ohjelmisto julkistetaan 9.3.2020.