30.05.2014

Ballet Nacional de España peruu kiertueensa – myös Kuopio Tanssii ja Soin esitykset on peruttu

Flamencoryhmä Ballet Nacional de España joutuu perumaan kiertueensa Espanjassa meneillään olevien työehtosopimusriitojen takia. Näin ollen ryhmää ei nähdä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla.

– Saimme tiedon heidän ylitöitä koskevista riidoistaan muutamia päiviä sitten, mutta silloin näytti vielä siltä, että asia saataisiin ratkaistua. Tänään Ballet Nacional de España ilmoitti, että he peruvat kokonaan kolme paikkakuntaa – Granadan, Badajozin ja Kuopion – käsittävän kiertueensa, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen kertoo.

Tanssijoiden ylitöitä koskeva riita tuli festivaalille yllätyksenä, sillä ryhmän kanssa tehtiin sopimus jo hyvissä ajoin, ja vielä viime viikolla kaikki näytti olevan hyvin. BNE on Espanjan valtion rahoittama ryhmä.

– Aloimme välittömästi tehdä järjestelyjä korvaavan ryhmän järjestämiseksi Kuopioon. Aikaa tosin on niukasti, mutta emmeköhän onnistu, Pitkänen sanoo.

Ballet Nacional de Españan oli määrä esiintyä Kuopiossa 15.–16. kesäkuuta, minkä lisäksi ryhmälle oli sovittu esitys myös 45-vuotisjuhlagaalaan.

Festivaali tiedottaa korvaavasta ryhmästä heti, kun järjestely varmistuu. Aiemmin ostetut liput käyvät myös tulevaan esitykseen ilman erillisiä toimenpiteitä.

Lipun jo ostaneet voivat halutessaan olla yhteydessä ensi viikon keskiviikosta 4.6. lähtien joko Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toimistoon tai paikkaan, josta lippu on ostettu.

www.kuopiodancefestival.fi