26.06.2019

Avantin XXXIV Suvisoitto alkaa tänään!

Suvisoitto-festivaali Porvoossa käynnistyy tänään keskiviikkona 26.6.! Järjestyksesään kolmaskymmenesneljäs festivaali, teemanaan City of Music, koostuu yli kymmenestä konsertista Taidetehtaan Avanti-salissa, Porvoon kahviloissa ja kaduilla sekä Pernajan kirkossa. Tule nauttimaan musiikista kanssamme!

Poimintoja festivaaliviikolta

Keskiviikkona 26.6. klo 19.00 historiallisessa Pernajan kirkossa soi Avantin gambayhtyeen ja tenori Taavi Oramon tulkinnat 1500- ja 1600-luvun musiikista sekä Wu Wein sheng-taituruus. Konsertissa kuullaan mm. kuningas Henrik VIII:n nuoruuden sävellyksiä; erikoisesta elämäntyylistään tunnettu kuningas oli nuoruudessaan lahjakas muusikko ja monipuolinen taiteilija.

Torstaina 27.6. kajahtaa festivaalin avajaisfanfaari Tomi Räisäsen säveltämä Fanfare. Lyhyt teos on sävelletty täydelle puhallinorkesterille sekä kellopelille, joka tuo teokseen ”taivaallista kilinää”. Epävakaan sään vuoksi ja ennakkotiedoista poiketen fanfaari soi torstaina Taidetehtaalla torstaina Raatihuoneen sijaan. Esitys kuullaan kaksi kertaa Taidetehtaan aulassa klo 13.00 ja noin 18.40.

Perjantaina klo 12.00 Borgå Gymnasiumin Shopping Angels -konsertissa koloratuurisopraano-sellisti Piia Komsi heittäytyy hurjaan kaksoisrooliin, kun hän esittää Jovanka Trbojevicin hänelle säveltämän teoksen Sky shopping – homage to Brahms. ”Vaikka kappale on perussävyltään hauska ja koominen, tuo se myös esiin ihmisen primitiivisen tarpeen mielihyvän hakemiseen – ja sitähän shoppailemisella haemme,” kertoo Komsi kappaleesta.

Fantastinen folk-taiteilija Maija Kauhanen esiintyy ilmaiskonsertissa Kappalaisen talon pihalla lauantaina klo 13.00. Sydäntäriipaisevat tarinat koskettavat yhden naisen orkesterin tulkitsemana. Konserttiin on vapaa pääsy.

Älä unohda upean sheng-taiteilijan Wu Wein Suomen ensiesitystä Jukka Tiensuun konsertosta Teoton torstaina 27.6. klo 19.00 Avanti-salissa. Amerikkalaisviulisti Jennifer Koh soittaa György Ligetin viulukonserton perjantaina Taidetehtaalla klo 19.00. Molemmat taiteilijat esiintyvät Avanti-salin konserttien jälkeen Avanti! Lounge -illoissa Taidetehtaan aulassa ja yllätyksiä on luvassa!

Jennifer Koh vierailee Porvoon kahviloissa mini-resitaaleissa esittämässä musiikkia sooloviululle. Ensimmäinen esitys on klo 14.00 Zum Beispiel -ravintolassa (Rihkamakatu 2), klo 15.00 Café Cabriolessa (Piispankatu 30) ja klo 15.30 Bistro Gustafissa (Mannerheiminkatu 9). Aiemmin ilmoitettu esitys Keakafessa (entinen Café Rongo) on peruuntunut klo 14.30. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Festivaalin ohjelman on suunnitellut sveitsiläiskapellimestari Baldur Brönnimann, joka myös johtaa valtaosan konserteista.

Koko festivaaliohjelma löytyy Avantin sivuila osoitteesta: http://www.avantimusic.fi/suvisoiton-ohjelma/

 

Kutsuhuuto Avantin Suvisoittoon 2019!

Mitä tapahtuu, kun Avantin virtuoosit lyövät päänsä yhteen ja loihtivat bluegrass-henkisen kutsuhuudon Suvisoittoon? Neljän minuutin revittelyssä esitellään niin virtuoottisia otteita kuin kesän Suvisoiton kansainväliset ja kotimaiset vieraat.

Hello everybody! How do you do? Come to Avanti! festival to Borgå. Zuubi duubi duu.

Avantin taiteellisen johtaja Kari Kriikun säveltämä ja sanoittama Kutsuhuuto Suvisoittoon 2019! löytyy Youtubesta.

 

Liput ja festivaalibussi

Suvisoiton liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkosivuilla osoitteessa www.lippu.fi/avanti ja numerossa 0600 900 900 (1,98€/min. + pvm). Festivaalipassitiedustelut suoraan Avantin toimistosta (yhteystiedot alla).

Tuttuun tapaan festivaalibussin kyydissä pääsee Helsingistä Porvooseen ja Avanti-salin iltakonserttien jälkeen takaisin. Bussilippuja myy niin ikään Lippupiste.

Avantin Suvisoitto järjestetään 26.-30.6.2019.