29.04.2020

Avantin 35. Suvisoitto-festivaali siirtyy vuodelle 2021 

Kamariorkesteri Avantin 35. Suvisoitto-festivaali siirtyy vuodella eteenpäin ja järjestetään Porvoossa 30.6. – 4.7.2021. Avantin hallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina 27.4.

”Tilanne on kaikkien kannalta valitettava, ja vaikka osa Suvisoiton tapahtumista alittaa 500 henkilön rajan, koko festivaalin siirtäminen oli näissä oloissa vastuullisin toimintatapa sekä yleisön että esiintyjien terveyden ja turvallisuuden kannalta”, vt. toiminnanjohtaja Jussi Rauvola toteaa.

Suvisoitto-festivaalia ei koronavirusepidemiasta johtuen järjestetä vuonna 2020, mutta musiikista saadaan nauttia myös tänä poikkeuksellisena kesänä. Avanti! tiedottaa kesän korvaavasta ohjelmasta ja sen toteutustavasta lisää touko-kesäkuun aikana. Myös sen osalta noudatetaan tarkasti kaikkia viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia.

Vuoden 2021 festivaalilla kuullaan itävaltalaisen säveltäjä-laulaja-kapellimestarin HK Gruberin suunnittelema ohjelmistokokonaisuus, joka sisältää monipuolisen kattauksen mm. itävaltalaisten postmodernistien teoksia, kotimaisia kantaesityksiä ja muita harvoin kuultuja nykymusiikin helmiä. Gruber itse esiintyy festivaalilla teostensa lisäksi kapellimestarina ja laulusolistina.

Vuoden 2021 Suvisoiton muita solisti- ja kapellimestarivieraita julkistetaan ja lipunmyynti aloitetaan syksyn 2020 aikana.