08.07.2013

Aurinkoa arkeen – Jyväskylän Kesä tarjoaa tekemistä, kokemista ja elämyksiä

Kaupunkifestivaalilla on loistava kattaus konsertteja, teatteria, tanssia, lasten tapahtumia, puheohjelmia ja yleisölle ilmaista katuohjelmaa. Kuuden päivän aikana yleisö saa nauttia 10 000 minuuttia kansainvälisistä ja kotimaisista huippunimistä Jorma Hynnisestä Sibelius viulukilpailun (2005) voittaneeseen Alina Pogostkinaan (GER) ja lähes sata tapahtumaa 10 eri maasta.

Festivaalin ohjelma koostuu tänä vuonna vastakohdista; mahtavista spektaakkeleista ja intiimeistä kohtaamisista. Se tarjoaa iloa, hervottoman villiä menoa, herkkyyttä ja intohimoa.

Jyväskylän Kesässä halutaan rohkaista ihmisiä vaihtelemaan tunnelmasta toiseen ja  kokeilemaan jotain uutta.

KAUHUKAKARAT vs. KORUKUVIOT

Festivaalivieras voi kokeilla mm. klassisen musiikin duo Igudesman & Joo

(UK) “A Little Nightmare Music”-villitystä, joka yhdistää klassiseen musiikkiin stand up -komiikkaa tai cembalon herkkiä korukuvioita á la Elina Mustonen.

HAUSKUUS vs. INTOHIMO

Sanattoman ja fyysisen teatterin erilaiset näkökulmat tuovat 70 maassa esiintynyt huippumiimikko ja koomikko Nola Rae parhailla paloillaan ”Upper Cuts” sekä saksalais-italialainen parivaljakko jonglööritaiteilija Stefan Sing & balettitanssija Cristiana Casadio esteettisellä ja intohimoisella esityksellään “Tangram”.

BLUEGRASS FOLK vs. SIELUKAS RYTMIMUSIIKKI Musiikin Pelle Peloton, Grammy-ehdokas viulisti Casey Driessen pilkkoo ja rytmittää soittoaan efektipedaaleilla ja saa yhden miehen bändinsä kuulostamaan Teltan lavalla isolta orkesterilta. Tansanialainen Andrew Ashimba ja Teho Majamäki puolestaan luovat intensiivisen tunnelman sielukkaalla rytmimusiikilla festivaalin pienimmällä lavalla Bar Vakiopaineessa.

KAIHO vs. KIIHKO

Jesse Kaikuranta ja progressiivisen folkrockin kohkaaja Snekka ovat lyöneet lapasensa yhteen ja seuraukset voi vain arvata.  Vastapariksi heille voi festivaaliohjelmasta ottaa Suomen parhaaksi tango-orkesteriksi valitun 16-henkisen Guardia Nuevan sytyttävä kattaus suomalaista ja argentiinalaista tangoa. Solisteinaan Mari Palo, Matti Korkiala ja Jonna Pirttijoki.

Eikä tässä vielä kaikki. Katso koko ohjelma osoitteesta:

http://www.jyvaskylankesa.fi/category/ohjelma/

Jyväskylän 58. Kesä 9.-14.7.2013.