03.01.2022

Aulis Sallinen Iitin musiikkijuhlien säveltäjävieraaksi

Tulossa myös Okko Kamu, Enesco-kvartetti, Monica Groop ja Arja Saijonmaa

Iitin musiikkijuhlat saa tulevana kesänä säveltäjävieraakseen Aulis Sallisen. Yleisöllä on tilaisuus tavata säveltäjä ennen Iitin kirkossa torstaina 16. kesäkuuta pidettävää avajaiskonserttia, jossa kuullaan Sallisen Introduction and tango overture (Johdanto ja tangoalkusoitto) pianolle ja jousiorkesterille. Orkesterina on Mikkelin kaupunginorkesteri, jota saapuu johtamaan kapellimestari Okko Kamu, ja pianosolistina on musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola. Muut illan solistit ovat Tuomas Ylinen, sello sekä Helmi Kuusi ja Fredrika Mikkola, viulu.

Sallisen musiikkia sisältyy myös Iitin kirkon perjantaikonserttiin. Silloin estradille nousee solistien lisäksi Enesco-kvartetti, joka esittää Beethovenin 4. jousikvarteton viime kesänä menehtyneen kvartetin alttoviulistin ja Kuhmon kamarimusiikin taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin muistolle. Festivaaliperjantai alkaa jo aamupäivällä lapsille ja heidän huoltajilleen avoimella ja maksuttomalla Saint-Saënsin Eläinten karnevaalin kenraaliharjoituksella. Ennen perjantai-illan kirkkokonserttia kuullaan vielä festivaalin toisen pianistin, Folke Gräsbeckin, luento Sibeliuksesta ja kansallisromantiikan ajasta.

Juhlaviikon ensimmäiset konsertit pidetään keskiviikkona 15.6. Verlan tehdasmuseossa. Näiden konserttien tähti on Arja Saijonmaa, joka laulaa ranskalaisia chansoneja Iitin festivaaliorkesterin säestämänä. Musiikkijuhlat huipentuu lauantaina Saukonkallion lavan kevyemmän päiväkonsertin jälkeen kirkkokonserttiin ja Hiidenvuoren yökonserttiin. Viimeksimainituissa konserteissa laulusolisteina esiintyvät mezzosopraano Monica Groop ja baritoni Juha Kotilainen; pianisti Hiidenvuorella on Folke Gräsbeck.

 

IITIN MUSIIKKIJUHLAT 15.–18.6.2022

Myös ainutlaatuinen audiovisuaalinen Iitti-näyttely

Festivaalin kuvataiteilija Sanna Saastamoinen-Barrois

Valtakunnallinen musiikkileiri 10.–19.6.2022

www.iittifestival.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.05.2024

Professori Pasi Räbinän ja taidekoordinaattori Moosa Myllykankaan näyttely Iitin musiikkijuhlille

Iitin musiikkijuhlien 2024 kuvataiteilijoita ovat kaksi Oulun seudun keskeistä kulttuurivaikuttajaa, Moosa Myllykangas ja Pasi Räbinä. Muun muassa pienteollisuuden jätemateriaaleista, metallista ja muovista pieniä ja suuria teoksia luova Myllykangas on tällä hetkellä myös Oulun asuntomessujen 2025 taidekoordinaattori.…