23.05.2024

Atte Kilpinen Helsingin oopperakesä -festivaalin 2024 suojelijaksi

Greta Tuotannon järjestämä Helsingin oopperakesä / Helsinki Contemporary Opera Festival saapuu neljännen kerran Aleksanterin teatteriin 15.8.-1.9.2024. Tämän Suomessa ainutlaatuisen tapahtuman suojelijana toimii tänä vuonna Atte Kilpinen.

Atte Kilpinen on koreografi, tanssitaiteilija ja Kansallisbaletin ensimmäinen solistitanssija, joka on Turusta lähtöisin ja työskennellyt ympäri Suomea ja maailmaa mm. kahden vuoden kiinnityksellä Hampurin Valtionbaletissa.

Aten suhde musiikkiteatteriin ja erityisesti oopperaan on pitkäaikainen, onhan hän toiminut oopperatalossa lähes 10 vuotta. “Oopperassa on paljon voimaa. Tanssijana olen tottunut jatkuvaan liikkeeseen ja ihmismassan näkemiseen. Oopperassa ja muussakin musiikkiteatterissa on kuitenkin rauhoituttava ja keskityttävä kuuntelemiseen ja katsomiseen. Nykyään elämme somemaailmassa, jossa ärsykkeitä tulee jatkuvasti. Ooppera tarjoaa vastapainoa tälle ja auttaa löytämään rauhallisuuden itsessä. Oopperassa voin keskittyä vain tunteisiin, mikä on taiteen ydin. Nautin oopperasta, koska se on minulle vierasta ja uutta.”

Atte odottaa näkevänsä mahdollisimman monta esitystä ja produktiota ja toivoo, että festivaali tuo kokeellisemman musiikkiteatterin ja oopperan uusien yleisöjen saavutettavaksi. “On hienoa, että Suomessa tapahtuu paljon myös oopperatalon ulkopuolella. Tämä festivaali tuo erilaisen musiikkiteatterin ja oopperan kulttuurin lähelle yleisöä ja madaltaa kynnystä tulla katsomaan esityksiä. Oopperaa en aina ymmärrä, mutta kun joku tuntuu, niin se tuntuu ja se on tärkeintä, mikä mulle merkitsee.”

Yhtenä tämän vuoden erityisimmistä esiintyjistä on Espanjan Talent -kilpailun voittaja ja America’s Got Talent -kilpailun finalisti, madridilainen koloratuurisopraano Celia Muñoz, joka laulaa oopperaa vatsasta yhdistäen siihen taikuutta. Muñoz esiintyy 17.–18.8. yhdessä The Fabulous Bäckström Brothersien kanssa uudessa A Fabulous Night at the Opera -esityksessä.

Festivaalilla nähdään peräti 11 ammattilaisryhmän tuotannot sisältäen kolme kantaesitystä sekä ilmaisohjelmaa. Ohjelmistosta nousee esiin kokeellisuus ja monitaiteellisuus. Festivaali alkaa Taiteiden yönä 15.8. ja silloin Oopperapyörä kulkee pitkin kaupunkia, ensimmäinen esitys Loputtomuus nähdään Aleksanterin teatterissa ja sen jälkeen on tarjolla viime vuonna suuren suosion saavuttanut Ilmaiskonsertti Aleksanterin teatterin piha-alueella.

Helsingin oopperakesä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä nuuhkimaan musiikkiteatterin ja oopperan uusimpia tuulia. Tutustu ohjelmistoon osoitteessa oopperakesa.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

02.04.2024

Helsingin oopperakesä -festivaalin 2024 ohjelmisto julki

Greta Tuotannon järjestämä Helsingin oopperakesä / Helsinki Contemporary Opera Festival on joka kesän mieleenpainuva kulttuurisukellus uuteen musiikkiteatteriin ja oopperaan. Festivaali järjestetään Aleksanterin teatterissa neljännen kerran 15.8.-1.9.2024 ja se on Suomessa ainutlaatuinen tämän taidemuodon teoksia ja…