18.08.2011

Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali myönsi Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinnot

Art goes Kapakka –kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi –tunnustuspalkinto annetaan tänä vuonna kolmelle Helsinkiä hauskemmaksi tehneelle toimijalle. Tunnustuspalkinnon saavat:

– elinkeinojohtaja Eero Holstila, Helsingin kaupunki
– Helsingin polkupyöräilijät ry (HePo)
– DJ/Promoottori Erkko Lehtinen

Perustelut:
Eero Holstila
Pitkän uran Helsingin kaupungin palveluksessa tehnyt Eero Holstila sai vuonna 2006 hoidettavakseen kaupungin elinkeinojohtajan viran. Yksi tavoitteista oli Helsingin eläväisyyden ja houkuttavuuden kehittäminen. Visionäärinen ote ja asioita eteenpäin vievä toimintatapa ovat mahdollistaneet kaupunkimme nykyisen olon kansainvälisen tason tapahtumakaupunkina ja matkailukohteena. Muun muassa toiminta ja tapahtumat Euroviisujen aikana, World Design Capital –voitto, kaupungin tapahtumayksikön perustaminen ja Helsingin ruokakulttuuristrategia ovat Eero Holstilan edistämiä hankkeita. Sibelius Akatemian hallituksen jäsen on vannoutunut musiikin ystävä ja kohta eläkkeelle jäätyäänkin hyvin todennäköinen vieras helsinkiläisissä tapahtumissa.

Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo)
Helsingin Polkupyöräilijät ry on kolmenkymmenen vuoden ajan tehnyt merkittävää työtä sujuvamman, turvallisemman ja viihtyisämmän pyöräilyn puolesta. Kyky koota ihmisiä yhteen innostavalla ja hyvin organisoidulla otteella pyöräilyn merkeissä on myös esimerkillinen osoitus hyvästä yhdistystoiminnasta. Kriittiset pyöräretket kommentoivat urbaanin pyöräilyn tilaa ja nostavat esille kehitysmahdollisuuksia. HePo osallistuu aktiivisesti kaupunkisuunnitteluun ja tuo käyttäjälähtöisen pyöräilytiedon mukaan suunnitteluprosessiin. HePo järjestää melkein jokaisena viikon päivänä ohjattuja lenkkejä, retkiä ja tapahtumia pyöräilyn harrastajille aloittelijoista kisakuskeihin. Helsinki on pyöräillen oikein hauska kaupunki. Palkinnon vastaanottaa puheenjohtaja Janne Nurminen.

Erkko Lehtinen
Promoottori ja DJ Erkko Lehtinen on yli kymmenen vuoden ajan tehnyt suurella innolla ja antaumuksella työtä helsinkiläisen iltaelämän vilkastuttamiseksi. Rakkaus musiikkiin ja tahto luoda uutta ovat saattaneet ihmisiä yhteen Lehtisen isännöimillä klubeilla kuten Misf*ts, Flash, Mellakka ja Tavastian Lauantaidisco. DJ-, toimittaja- ja festivaalityön tuoma tietotaito yhdistettynä kokemukseen antaa loistavan pohjan jatkuvaan ideointiin ja etenkin parhaiden ideoiden toteuttamiseen. Erkko Lehtinen edustaa sitä hienoa joukkoa tekijöitä, jotka itsenäisellä työllään tekevät Helsingistä joka ilta hauskemman, kansainvälisemmän ja kiinnostavamman. Samalla he ovat luoneet rakkaasta harrastuksesta itselleen ammatin.

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinnot jaetaan vuosittain henkilöille tai yhteisöille, jotka ovat riemastuttaneet ja vilkastuttaneet Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinnot luovutetaan to 18.8.2011 klo 18.00 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa (Eteläesplanadi 8). Palkinnot luovuttavat Art goes Kapakan puolesta Lissu Kirves ja Mikko Leisti.

Art goes Kapakka on helsinkiläinen kulttuurifestivaali, jonka missio on luoda merkityksellisiä ja mieleenpainuvia taiteilijoiden, yleisön sekä ravintoloiden kohtaamisia. Art goes Kapakka on ollut osa elokuista Helsinkiä 16 vuotta.

Art Goes Kapakka on osa Helsingin juhlaviikkoja (19.8.-4.9.2011.)

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi