05.07.2012

Art Goes kapakan Tsiigaa-taidenäyttelyt etsii ”vapaita paikkoja” taiteelle ravintolasta

Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali järjestetään Helsingin parhaissa kahviloissa, ravintoloissa ja kapakoissa 16.–25.8.2012. Tsiigaa Art Goes Kapakka -taidenäyttelysarja täyttää kaupunkilaisten yhteisten olohuoneiden pinnat ja esittelee tämän hetken kiinnostavinta kotimaista taidetta.

Vuoden 2012 Tsiigaa Art Goes Kapakka -ravintolanäyttelyiden taiteilijavalinnat on tehnyt Suomen Kuraattorien Yhdistys, SKY ry. Yhdistys on yhteistyöjärjestö, joka kuratoi, järjestää seminaareja ja tiedottaa alan tapahtumista. Toiminnallaan SKY tekee kuraattorin työtä tunnetuksi ja parantaa alan työmahdollisuuksia. Tsiigaa-näyttelyiden teemaksi SKY valitsi tilallisuuden ja erilaisten ravintoloiden paikkoina tarjoamat lähtökohdat. Onko tässä vapaata? -teema liittyy ihmisten kohtaamiseen mutta myös yleisön ja taiteen kohtaamiseen uudessa ympäristössä. Taiteen esittäminen ravintolassa on aina myös interventio, jossa voidaan tarvita sovittelua puolin ja toisin. Kohtaaminen voi myös saman tien valloittaa ja viedä mennessään.

Festivaaliravintoloissa esitellään tänä vuonna mm. Pasi Rauhalan ja Matti Niinimäen interaktiivinen teos, jossa ravintola Juttutupaan tuodaan pöydästä toiseen kulkevat puhelinlinjat, pitsinnypläyksen taitajan Tarmo Thorströmin pin-up-tyttöjä Zetorin pitsiviikoilla, Anu Sukasen vuorovaikutteinen installaatio ”Jokaisessa meissä asuu pieni maatuska” Cafe Pirittassa, Allotriassa Katri Naukkarisen Birds, Bees and Honey – valokuvia Helsingistä -näyttely, joka zoomaa kaupungin mikrotason näkymiin, sekä Leena Juvosen Kiinasta inspiraation saaneita vanhojen kulttuurien käyttökeramiikkaesineitä Karl Fazer Caféssa.

Art Goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Koff, Gancia, Eastway ja Clear Chanel. Tsiigaa-taidenäyttelyiden yhteistyökumppanina toimii Houston inc ja Artek. Art Goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali 16.–25.8.2012. www.artgoeskapakka.fi.

Tsiigaa-näyttelyn teokset ja lisätietoa www.artgoeskapakka.fi/ohjelma/tsiigaa.

Art Goes Kapakan valmis ohjelmakokonaisuus julkistetaan tiistaina 7.8.2012.

Art Goes Kapakka on osa Helsingin juhlaviikkoja.
Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.-2.9.2012.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi