14.08.2015

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto Yhteismaa ry:lle, ravintoloitsija Kim Heiniölle ja Helsingin yliopistolle

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää.

21. Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon saavat:

Yhteismaa ry
Ravintoloitsija Kim Heiniö
Helsingin yliopisto

Perustelut:

Yhteismaa ry

Yhteisöllisen kaupunkikulttuurin ilmiöitä ihastellaan ja hämmästellään laajalti. Yhdessä aikaan saaminen on palkitseva kokemus kaikille osallisille. Yhteisöllinen toiminta onnistuu, kun jotkut ryhmässä ottavat vastuuta hieman enemmän. Tunnelmaa ylläpitäen nuo ihmiset myös johtavat kokonaisuutta kohti jotain konkreettista.

Yhteismaa ry ja sen jäsenet kantavat yhteisön puolesta vastuuta. Heidän toimintansa perustuu vahvaan haluun kehittää toimintaa, joka helpottaa, ilahduttaa, auttaa ja tuo uudenlaista ajattelua kaupunkilaisten eloon. Muun muassa Nappinaapuri, Siivouspäivä, Illallinen taivaan alla ja Galleriakeskiviikko ovat Yhteismaa ry:n aiheuttamia ilmiöitä.

Toimeksi pistäminen ja vastuun kantaminen yhteisten tavoitteiden eteen tekevät Helsingistä hauskemman.

Ravintoloitsija Kim Heiniö

Helsingin tunnelma on muuttunut. Olemme innostuneita ja ylpeitä kaupungistamme. Usein kuulee keskustelua kaupunkikuvassa ja kaupunkikulttuurissa tapahtuneesta huimasta kehityksestä. Tuota keskustelua on vaikea käydä mainitsematta ravintoloita. Niiden tarjonta, palvelu, tuotteet ja henkilöt ovat keskeinen osa tämän päivän Helsinki-kokemusta.

Taustalla on ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka ovat uskoneet Helsinkiin, uskaltaneet toteuttaa unelmiaan, ottaneet riskejä, palkanneet ihmisiä ja luoneet Helsinkiin uutta tunnelmaa.

Ravintoloitsija Kim Heiniö on yksi näistä henkilöistä. Aina uusista mahdollisuuksista innostuen ja tulevaisuuteen sekä Helsinkiin uskoen hän on vuodesta toiseen tuonut helsinkiläisille ja heidän vierailleen uusia ideoita, paikkoja ja makuja joista nauttia. Esimerkkeinä ravintolat Pastor, Southpark, Dylan-perhe sekä osa Linnanmäen uusista ravintoloista. Kim Heiniön vaikutus on myös laajempi. Hän uskoo ihmisiin, näkee lahjakkuutta, antaa vastuuta ja luo yhteistyötä eri toimijoiden välille. Hyvä tunnelma on hänen tekemisensä tunnus ja hyvä tunnelma tekee Helsingistä hauskemman.

Helsingin yliopisto

Ajattelu on osa Helsinkiä ja helsinkiläistä identiteettiä. Käyttökielessä kuvataan oivaltavaa ja hyvään ajatteluun pohjaavaa tekemistä sanalla fiksu. Se on sanana jotain käytännöllisempää kuin tieto, avoimempaa kuin väite ja lähestyttävämpää kuin totuus.

Helsingin yliopisto viettää parhaillaan 375-vuotisjuhlaansa. Juhlavuodet saavat miettimään juhlittavan merkitystä. Helsingin yliopiston merkitys on kiistaton. Saavutukset, julkaisut, opiskelijat, opettajat, julkinen rooli ynnä muut antavat täyden syyn tyytyväisyyteen ja juhlaan.

Helsingin yliopistolle tyytyväisyys ei näy olevan tavoite, vaan se haluaa olla enemmän. Osallistamalla ihmisiä laajasti paikallisesti ja kansainvälisesti sekä luomalla tieteen ja yleisön välille uusia kohtaamiskonsepteja, kuten Tiedekulma, VOX-luennot tai Thinkfest-tapahtuma, Helsingin yliopisto on käytännöllisempi, avoimempi ja lähestyttävämpi.
Näin se lisää ajattelua, mikä on fiksua, ja fiksu Helsinki on hauskempi Helsinki.

 

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Museovirasto, Viro-instituutti, Pluto Finland, Artek ja Pianokeskus.

21. ART GOES KAPAKKA 13.-22.8.2015 www.artgoeskapakka.fi
Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen Kierros yhteiskonsertilla. Tiede on Taidetta -keskustelusarja pohtii ajankohtaisia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle ja Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen pariin. Art goes Kapakka on jakanut vuodesta 2000 lähtien Helsinki Hauskemmaksi -palkinnon jollekin henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää.