18.05.2011

Arja Saijonmaa avaa Työväen Musiikkitapahtuman

Valkeakoskella jo 40. kerran järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää kesän ohjelmistoaan. Heinäkuun lopulla järjestettävän festivaalin avajaisissa esiintyy huikean kansainvälisen uran luonut Arja Saijonmaa. Saijonmaa nousi julkisuuteen Suomessa poliittisen laululiikkeen riveistä ja maailmalla Mikis Theodorakisin maailmankiertueen solistina. Suuren osan urastaan Ruotsissa tehnyt taiteilija on esittänyt niin poliittisia lauluja, iskelmää, etnomusiikkia kuin ranskalaisia chansoneitakin sekä levyttänyt useilla eri kielillä. Työväen Musiikkitapahtumassa hän esiintyy yhdessä pianisti Petri Somerin kanssa.

Tapahtumaan myös pomppu- ja tyttöenergiaa

Arja Saijonmaan lisäksi tapahtuma on täydentänyt ohjelmistoaan Suomen pomppivimmalla lastenorkesterilla Kengurumeiningillä sekä tänä keväänä kolmannen albuminsa julkaisseella The Frezalla. Aikaisemmin keväällä festivaali on julkaissut muun muassa Hayseed Dixien (USA), Jenni Vartiaisen, Suvi Teräsniskan, Palefacen, Yön, Liljan Loiston sekä Happoradion esiintymiset.

Myllysaaren museon ja UPM:n Tervasaaren tehtaan alueella vietettävän juhlatapahtuman ohjelmisto sisältää huippuesiintyjien konserttien lisäksi muun muassa lavatansseja, perinteiset Yöyhteislaulut Kirjaslammen uimalassa sekä musiikkiristeilyjä. Aikuiseksi kasvanutta tapahtumaa vietetään historiallisessa museomiljöössä, mutta katseet on suunnattu tulevaisuuteen: lajittelussa on kunnostauduttu ja tapahtumassa virtaa vihreä energia.

Tehtaan pilli soi heinäkuun viimeisellä viikolla

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään Valkeakoskella 28.–31.7. Ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan festivaalin internetsivuilla. Ohjelmistoa täydennetään kesän kuluessa.

http://www.valmu.com