03.05.2016

April Jazzin juhlavuosi ylitti odotukset

Huhtikuun lopulla Espoossa järjestetty 30. April Jazz –festivaali keräsi vajaat 9 000 vierailijaa, mikä on hieman enemmän kuin tälle vuodelle asetettu kävijätavoite. Tavallista laajempi juhlavuoden ohjelma piti sisällään yli 50 erilaista esitystä konserteista näyttelyihin. Tänäkin vuonna kaikki tilaisuudet olivat ikärajattomia. Eniten yleisöä keräsi kaksi kertaa esiintynyt yhdysvaltalainen lauluyhtye Take 6, jonka näki yli 1200 kävijää.

Kolmenkymmenen vuoden aikana festivaali on vakiinnuttanut paikkansa jazz- ja rytmimusiikin ystävien keskuudessa. Myös median kiinnostus tapahtumaa kohtaan tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Juhlafestivaalin aikana tapahtumissa vieraili lähes kolmekymmentä toimittaja, joiden joukossa oli suurten jazzmedioiden toimittajia Saksasta, Englannista ja Venäjältä. Kotimaissa medioissa eniten lisääntyi April Jazzin saama huomio radiossa ja televisiossa. Ulkomaisia toimittajia kiinnosti perinteikkään festivaalin ohjelmassa erityisesti korkeatasoinen suomalainen jazzmusiikki.

–  Laadukas ohjelma ja toimivat järjestelyt on pantu merkille myös maan rajojen ulkopuolella niin artistien, promoottorien kuin mediaväen keskuudessa. Kansainvälisen yhteistyön kehittäminen parantaakin jatkossa entisestään toimintamahdollisuuksiamme. April Jazzin kotimainen yleisö tuntuu luottavavan yhä vahvemmin ohjelmavalintoihimme ja uskaltaa tulla tutustumaan myös tuntemattomampiin esiintyjiin. Ensi keväänä yleisö pääsee Tapiolaan kätevästi metrolla, jolloin paikalle saapuminenkin helpottuu huomattavasti, kertoo tapahtuman järjestävän Espoo Big Band ry:n toiminnanjohtaja Matti Lappalainen.

20.-26.4.2016 välillä April Jazzeilla esiintyi yli 40 kokoonpanoa. Levynjulkaisukonsertteja ohjelmassa oli neljä kappaletta samoin kuin ensiesiintymisiä Suomessa. Maksullisten konserttien lisäksi April Jazzeilla oli runsaasti ilmaista oheisohjelmaa. Perheen pienimmille suunnatuille lastenjatseille osallistui sunnuntaina 24.4. noin 500 kävijää. Lisäksi ohjelmaan sisältyi ulkomaisten artistien pitämiä yleisölle avoimia klinikoita, jatkojamit April Jazz Clubilla neljänä iltana ja Espoon kulttuurikeskuksen aulassa oli tarjolla musiikkia keskiviikosta lauantaihin. Kulttuurikeskuksella oli esillä festivaalin julistenäyttely sekä Suomen Jazzliiton vuosittain jakamista Yrjö–palkinnoista koottu näyttely.