19.01.2016

April Jazzin juhlavuoden ohjelmassa Grammy-voittajia ja kotimaisten artistien levyjulkaisukeikkoja

Huhtikuun lopulla Espoossa järjestettävä 30. April Jazz -festivaali on julkaissut juhlavuoden ohjelmansa. Tunnetuimpia kansainvälisiä artisteja ovat yhdysvaltalainen lauluyhtye Take 6 sekä R&B:n, neo-soulin, hip-hopin ja jazzin elementtejä sekoittava pianisti Robert Glasper. Järjestyksessään 30. April Jazz -festivaali järjestetään Espoossa 20.–26.4.2016. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä.

Muita ulkomaisia esiintyjiä ovat muiden muassa Hammond-urkuri Joey DeFrancesco, laulaja Jose James sekä saksofonisti Chris Potter. Kotimaisten artistien levyjulkaisukeikkoja ohjelmassa on neljä ja ilmaistapahtumissa tarjolla on konsertteja, yleisölle avoimia maailmantähtien pitämiä klinikoita, jamisessioita, lastentapahtuma sekä Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnoista koottu taidenäyttely ja April Jazz 30 v. –julistenäyttely. Konserttipaikkoina toimivat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa sekä Leppävaaran Sellosali.

Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali, joka esittelee koti- ja ulkomaisten rytmimusiikin huippujen lisäksi nousussa olevia, tuoreita ja kiinnostavia artisteja. Festivaalin järjestää Espoo Big Band ry.

 

Seuraa festivaalin tiedotusta:

Web: www.apriljazz.fi

Facebook: www.facebook.com/apriljazzfestival