04.03.2021

April Jazz järjestetään poikkeuksellisesti lokakuussa 2021: odotettavissa hybridifestivaali koti- ja ulkomaisten artistien voimin

Järjestyksessään 35. April Jazz -festivaali siirtyy huhtikuulta syksyyn ja tapahtuma järjestetään poikkeusvuonna poikkeuksellisesti lokakuun lopulla 27.–31.10.2021. Suunnitelmissa on rakentaa niin sanottu hybridifestivaali, jossa on sekä livekonsertteja että striimattua sisältöä. Koko Espoon Kulttuurikeskus on varattu livetapahtumia silmällä pitäen ja striimauksiin on otettu oppia viime vuonna mainiosti onnistuneista April Jazzin Subgrooves -festivaalista.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että myöhemmin syksyllä voimme jo järjestää kunnon livefestivaalin. Toki varmaan silloinkin jonkinlaisin erityisjärjestelyin. Ja kyllähän tässä alkaa olla jo niin esiintyjillä kuin yleisölläkin iso kaipuu päästä kokemaan livefiilis fyysisesti ja kollektiivisesti paikan päällä, kertoo April Jazzin festivaalijohtaja Matti Lappalainen.

April Jazzin pääareenana tulee toimimaan Espoon Kulttuurikeskus, mutta esityksiä järjestetään myös hieman epätavallisimmissa saleissa. Livekonserttien lisäksi esitysten tunnelma halutaan välittää mahdollisimman monelle jazz-diggarille ja siksi osa konserteista ja myös tiettyjä erikoissisältöjä aiotaan striimata netin kautta.

– Uskon, että jatkossa kaikilla ammattimaisesti järjestettävien livefestivaalien verkkosisällöillä tulee olemaan suuri merkitys saavutettavuuden ja tasavertaisuuden kannalta. Me ehdimme viime vuoden keväänä tehdä jo yhdet striimausfestarit, jotka olivat iso onnistuminen ja jonka päälle on nyt helpompi suunnitella myös tulevia striimauksia, jatkaa Matti Lappalainen.

Esiintyjistä päästään kertomaan tarkemmin myöhemmin keväällä.

– Keskustelut ovat nyt hyvässä vaiheessa ja tavoitteena on saada kasaan mielenkiintoinen paketti, jossa on sekä tunnettuja nimiä että kiinnostavia nousevia artisteja, lopettaa Lappalainen.

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista ja se on järjestetty Espoossa aina huhtikuussa vuodesta 1987 alkaen. Poikkeuksellisesti vuonna 2020 April Jazz järjestettiin vain striimattuna ja vuonna 2021 lokakuussa.