31.05.2011

Apocalyptican Mikko Sirén ja Nakedin Ilari Hämäläinen Kengurumeiningillä Jyväskylän Kesässä

Lasten Kesä valloittaa Mäki-Matin perhepuiston Jyväskylässä

Jyväskylän Kesän Lasten Kesä tarjoaa festivaaliviikolla keskiviikosta sunnuntaihin 13.-17.7. runsaasti päivittäistä toimintaa Mäki-Matin perhepuistossa kaiken ikäisille. Kesän uusi tuttavuus, Jaakko Kesäpoika kertoo tarinoita ja järjestää musiikkituokioita. Puistossa on satuhetkiä ja omatoimiseikkailua. Festivaaliviikon aikana voi osallistua myös: Salaisuuslaatikko-, Aurinkovärjäys- ja Prinssin ja prinsessan muotokuva -työpajoihin.

Vauvoille ja taaperoille järjestettävän Kengurumeiningin takaa löytyvät paremmin Apocalyptican laulusolistina tunnetun Mikko Sirénin ja Naked-yhtyeen basistin Ilari Hämäläisen 15 vuotta sitten pystyyn pistämä yhtye. Yhtyeen kuudes levy Boing Boing ilmestyi juuri. Pomppuykkösten osallistavat konsertit kuullaan lauantaina 16.7. klo 10 ja 16.

Sirkusteltassa on teatteriesityksiä keskiviikosta perjantaihin. Mukana ovat Nukketeatteri Poijun Sirkuksen Poika, Teatteri Capellen Prinsessa Kaihomieli ja Teatteriseurue Piin Karuselli. Esitykset ja tarinat ovat erilaisia, mutta niitä kaikkia yhdistää erilaisuuden hyväksymisen -teema.

Jännitystä tarjoaa jyväskyläläinen Teatterikone järjestämällä toiminnallisia merirosvoristeilyjä Pirates of Päijänne, jossa Pitkäkoipi Arska ja Hain Haukkaama Amanda kaappaavat Suomi-laivan.

Sirkusteltan esitykset ovat maksullisia ja työpajoista peritään muutaman euron hintainen materiaalimaksu, mutta puistoon on vapaa pääsy ja musiikki- ja tarinahetket ovat ilmaisia kuten sunnuntaina Lasten Kesän päättävä Koko perheen puistopäiväkin. Mäki-Matin perhepuistossa on myös kahvila ja grilli kuumenee päivittäin. Puistoon voi tulla herkuttelemaan piknik-eväillä ja nauttimaan kiireettömästä yhdessäolosta.

Alla muutamia nostoja. Katso koko ohjelma: www.jyvaskylankesa.fi

Teatteri Capelle: Prinsessa Kaihomieli

Iloinen ja nauravainen prinsessa muuttuu ja kuningatar ja kuningas huolestuvat. Edes valtakunnan parhaimmat viihdyttäjät eivät auta. Kunnes eräänä yönä… Näytelmä on herkkä kasvutarina, jossa pohditaan myös kuinka suhtautua erilaisuuteen. To 14.7. klo 16, pe 15.7. klo 14. Liput 6 €.

Teatteriseurue Pii: Karuselli

Pikku-unni Kattila on oppinut, että pienet eivät saa tuhlata isompien aikaa. Ystävystyttyään pitkäkoipisen Onni-haitaran kanssa, hän huomaa, että ystävien kanssa aika on erilaista. Pe 15.7. klo 16. Liput 6 €.

Nukketeatterikeskus Poiju: Sirkuksen Poika

Aukusti ei tahdo isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä tapaan ryhtyä tulennielijäksi, koska pelkää tulta. Monien tapahtumien jälkeen Aukusti löytää oman polkunsa ja saavuttaa lopulta paikkansa sirkusyhteisössä. Ke 13.7. klo 16, to 14.7. klo 14. Liput 6 €.

Merirosvoristeily Pirates of Päijänne

12.7., 17.-19.7. klo 10 ja 11.30. Lähtö Jyväskylän satama. Aikuiset 35 €, lapset 5-12 v. 16 € ja 2-4 v. 7 €. Perhelippu (2+2) 90 €. Hinta sisältää risteilyn, bussikuljetuksen, ruokailun sekä yhteistoiminnallisen ohjelman maissa ja laivalla.

KAUPUNKIFESTIVAALI JYVÄSKYLÄN 56. KESÄ 12.-17.7.2011

Etusivu