14.05.2013

Apocalyptican Kivilaakso ja Sirén värittämään Turun musiikkijuhlien Taiteiden yön tunnelmaa 15.8.

Turun musiikkijuhlat järjestää Taiteiden yönä jo perinteeksi muodostuneen Kynttilänvalokonsertin Turun Tuomiokirkossa torstaina 15.8.2013 klo 23.

Tänä vuonna, festivaalin teeman hengessä, rakennetaan siltaa eri musiikkityylien välillä. Tunnelmallisessa, vain kynttilöin valaistussa Turun Tuomiokirkossa Apocalypticasta tuttu turkulaistunut sellovirtuoosi Perttu Kivilaakso tulkitsee niin omia sävellyksiään, sovituksia tunnetuista suomalaisista melodioista sekä Händelin ja Verdin teoksia.

Mukana on myös Kivilaakson bändikaveri Apocalypticasta, rytmimusiikin monitaituri Mikko Sirén. Sirén soitti ennen Apocalypticaa mm. Ultra Bran, Megaphonen ja Kengurumeiningin riveissä. Lisäksi hän on kiertänyt mm. Daruden, saksalaisen Emigrant-yhtyeen, Cheekin ja Kaija Koon kanssa. Konemusiikki on lähellä hänen sydäntään: hän on ohjelmoinut musiikkia Apocalypticalle, mainoksiin sekä mm. M. A. G Playstation -peliin.

Kivilaakso/Sirén-duo yhdistää tunnelmallista sellomusiikkia maagisiin tietokoneella luotuihin taustamaailmoihin.
Duon rinnalla melodioita tulkitsemassa on yksi tämän hetken merkittävimmistä suomalaisista mezzosopraanoista, Virpi Räisänen.
”Tervetuloa kanssani lumoutumaan musiikin kauneudesta. Kuulemme ohjelmassa Händelin ja Verdin kaltaisia neroja sekä uusimpina omia kauneimpia kappaleitani joita olen tehnyt Apocalypticalle tai muihin yhteyksiin. Tiedossa on myös ensiesitys uudesta laulusta sellolle ja mezzosopraanolle”, kertoo Perttu Kivilaakso.

Liput ovat myynnissä Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan.

Turun musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 5.-17. elokuuta. Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin teemana on tänä vuonna SILLALLA, maailmojen, taiteenlajien ja tunteiden kiehtovassa välitilassa.

Varaslähtö festivaalille otetaan Karita Mattilan kanssa, kun hän päättää resitaalikiertueensa Turkuun 10.7.2013 klo 19 Turun Konserttitalolla järjestettävässä konsertissa.

Turun musiikkijuhlat 5.-17.8.2013