07.07.2014

Antti Tiensuu on Vuoden nuori lausuja

Kuusi finalistia kilpaili Vuoden nuori lausuja -tittelistä Kajaanin Runoviikolla. Finalistit olivat: Reetta Kankare (s. 1988) Tampereelta, Iida-Maaria Lindstedt (s. 1984) Helsingistä, Marjut Maristo (s. 1985) Helsingistä, Tarja Sahlstedt (s. 1984) Turusta, Esa-Matti Smolander (s. 1988) Joensuusta ja Antti Tiensuu (s. 1989) Tampereelta.

Pitkän keskustelun jälkeen raati teki yksimielisen päätöksen.”Kiitämme ja ihailemme kaikkia finaaliin päässeitä. Päädyimme seuraaviin palkintoperusteisiin: läsnäolo, ajan ja sisäisen tilan ottaminen, riisuttu muoto, konstailemattomuus ja luottamus selkeään näyttelijäntyöhön. Voittajan esityksessä ei ollut juuri mitään ulkoista, ratkaisut syntyivät tekijästä itsestään. Palkitussa esityksessä ollaan klassisen esittämisen ytimessä ja silti tässä hetkessä; nyt.” raati summasi keskustelunsa.

Kilpailun voittaja, Vuoden Nuori Lausuja on Antti Tiensuu. Hänen esityksensä nimi oli Rakkausrunoja ja se sisälsi tekstejä muun muassa Leonard Cohenilta, P. Mustapäältä ja Wislawa Szymborskalta.

Kilpailun raadissa istuivat Kirsi-Kaisa Sinisalo, Mikko Roiha, Ella Pyhältö, Niko Saarela, Tarleena Sammalkorpi ja sihteerinä toimi Ritva Kosonen.

Veikko Sinisalo -kilpailu nuorille lausujille on Suomen Lausujain Liiton, Veikko Sinisalo stipendirahaston ja Kajaanin Runoviikon järjestämä lausujakilpailu alle kolmekymmentävuotiaille nuorille. Veikko Sinisalo -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailun palkintona on Veikko Sinisalon stipendirahaston myöntämä 4000 euron apuraha.

Lisäksi voittajalta tilataan esitys vuoden 2015 Kajaanin Runoviikolle.

Vuoden nuoria lausujia on palkittu jo vuodesta 1978. Vuonna 2012 järjestetyn Veikko Sinisalo-kilpailun voitti näyttelijäopiskelija Eero Ojala.

www.runoviikko.fi