30.05.2013

Antti Siirala esiintyy Mäntän Musiikkijuhlien konsertissa

Antti Siirala Müncheniin pianonsoiton professoriksi

Pianisti Antti Siirala on nimetty arvostetun Münchenin musiikkikorkeakoulun pianonsoiton professoriksi. Hän aloittaa virassa syksyllä 2013.

Siiralan (s. 1979) kansainvälinen ura alkoi 1997 Beethoven-kilpailun voitosta, jota seurasivat voitot Lontoon (2000) sekä Dublinin ja Leedsin (2003) pianokilpailuissa. Sittemmin hän on esiintynyt solistina monissa Euroopan ja Aasian musiikkikeskuksissa (mm. Berliinin Filharmonia, Amsterdamin Konsergetbouw, Wienin Musikverein ja Konzerthaus) ja konsertoinut Yhdysvalloissa (mm. Alice Tully Hall ja Avery Fisher Hall New Yorkissa). Hänen äänittämänsä Schubert- ja Brahms-levyt on valittu Gramophonen Editor’s Choice -levyiksi.

Siirala on jo kolmas suomalainen pianonsoiton professori, joka on nimetty arvostetun ulkomaisen musiikkikorkeakoulun virkaan. Matti Raekallio toimii Juilliard School of Musicissa New Yorkissa ja Henri Sigfridsson vierailevana professorina Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa.

Siirala esiintyy Mäntän Musiikkijuhlien konsertissa Vilppulan kirkossa 26.6. ja Henri Sigfridsson 1.7.

Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen pianofestivaali, ja se järjestetään 15. kerran 25.6.–2.7.2013. Taiteellisena johtajana toimii pianisti–pedagogi Niklas Pokki.