27.06.2018

Annika Mustonen Avantin toiminnanjohtajaksi

Pro Avanti! ry on nimittänyt Annika Mustosen kamariorkesteri Avantin ja Suvisoitto-festivaalin toiminnanjohtajaksi. Mustonen on hoitanut tehtävää määräaikaisena elokuusta 2017. 

Annika Mustonen on koulutukseltaan sekä Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta valmistunut kulttuurituottaja että muusikko AMK (pop/jazz-laulu) Metropoliasta. Hän on kotoisin Varkaudesta, jossa kävi peruskoulunsa musiikkiluokilla. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Savonlinnan Taidelukiosta. Kansainvälistä kokemusta Annika Mustonen on kerännyt opiskelijavaihdossa Espanjassa ja työharjoittelussa Yhdysvalloissa.

Ennen Avantia Mustonen on työskennellyt freelancerina useissa taidetapahtumissa eri puolilla maata, sekä helsinkiläisen We Jazz -tapahtuman pioneerivuosien 2013-2015 tuotannoista vastaavana toiminnanjohtajana. Hän on myös Jazz-Espa -tapahtuman tuottaja 2010-2018.

Tuore toiminnanjohtaja tietää, mihin ryhtyy ja nauttii Avantin sisältölähtöisestä ajattelusta. ”Avanti! on äärimmäisen mielenkiintoinen organisaatio, jossa musiikkia tehdään tinkimättömästi ja kaikilta aikakausilta. Kiinnostavinta on se, että musiikki todella on kaiken toiminnan ytimessä. Teokset valitaan aina ensin ja vasta sitten esittäjät”, toteaa Mustonen. Omaa muusikkouttaan hän ei hylkää, vaan keikkailee silloin kun päätyön aikataulut sallivat.

Keväällä 2018 perustettu Pro Avanti! ry jatkaa kamariorkesteri Avantin ja Suvisoitto-festivaalin toimintaa rahoitusvaikeuksien vuoksi toimintansa lopettavan Avanti! ry:n jälkeen. Pro Avanti! ry:n nimittämän toiminnanjohtajan sopimus astui voimaan 14.6. ”Myrskyisänä toimintavuonna 2017-18 Annika Mustonen hoiti sijaisena Avantin toiminnanjohtajan tehtäviä sellaisella Avanti!-henkisellä sitoutumisella ja kovaa stressinsietokykyä osoittamalla, että hänen kiinnittämisensä vakituiseksi toiminnanjohtajaksi oli helppo ja mieluisa tehtävä”, sanoo Pro Avanti! ry:n puheenjohtaja Timo Ahtinen

Avantin Suvisoitto järjestetään 27.6.-1.7.2018.

www.avantimusic.fi