19.01.2009

Annamaija Saarela Raahen Rantajatsien festivaalijohtajaksi

Rajatsi ry on kutsunut FM Annamaija Saarelan Raahen Rantajatsien uudeksi festivaalijohtajaksi. Festivaalijohtajan tehtävä on sivutoiminen; päätoimenaan Tampereella asuva Saarela työskentelee Helsingissä Valtakunnallisen klubi- ja aluekiertuehankkeen VAKAn projektisuunnittelijana sekä musiikkialan manageri- ja konsulttipalveluita tarjoavana yrittäjänä.

41-vuotias Saarela on työskennellyt 15 vuoden ajan musiikkialan tehtävissä, viimeksi UMO Jazz Orchestran toiminnanjohtajana Helsingissä. Ennen UMOa Saarela toimi Tampere Jazz Happeningin toiminnanjohtajana. Saarelalla on ollut myös lukuisia musiikkialan luottamustehtäviä. Hän on toiminut muun muassa Suomen Jazzliiton hallituksessa, Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n hallituksessa, ESEKin johtokunnassa, Europe Jazz Networkin hallituksessa, Teosto-palkinnon esiraadissa, Jazz-Emma -raadissa ja European Jazz Prizen tuomaristossa. Vuonna 2005 Yleisradion Jazzradio myönsi Saarelalle Varjo-Yrjö -tunnustuksen peräänantamattomasta työstä suomalaisen jazzin hyväksi.

Annamaija Saarela seuraa Rantajatsien festivaalijohtajana Pertti Kinnusta, joka on toiminut tehtävässä koko festivaalin 20-vuotisen historian ajan. Kinnunen tiimeineen loi Rantajatseista yhden Suomen merkittävimmistä uuden jazzin tapahtumista, joka tunnetaan tuoreesta ja tinkimättömästä ohjelmistostaan sekä kodikkaasta tunnelmastaan. Raahen Rantajatsit on myös Finland Festivals ry:n jäsentapahtuma.

Seuraavat Raahen Rantajatsit järjestetään 23.-25.7.2009.

http://www.rajatsi.fi