16.12.2014

Angela Hewitt ja Barry Douglas tähdittävät Mäntän Musiikkijuhlia elokuussa

Pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään seitsemännentoista kerran 5.–9.8.2015. Festivaalilla juhlitaan Sibelius-vuotta ja kuullaan kansainvälisesti merkittävien suomalaisten ja ulkomaalaisten pianotaiteilijoiden sekä nuorten lahjakkuuksien konsertteja. Juhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Gösta.

Musiikkijuhlien ulkomaalaisvierailijat ensi kesänä ovat pianotaiteilijat Angela Hewitt ja Barry Douglas. Hewitt esittää Bachin Goldberg-variaatiot ja pitää mestarikurssin Nuorten pianoakatemian opiskelijoille. Douglas soittaa festivaalin päätöskonsertin, jonka ohjelmassa on Brahmsia ja Schubertia.

Sibelius-juhlavuosi kuuluu festivaalin ohjelmassa pianotaiteilija Eero Heinosen soittamassa avajaiskonsertissa, urkutaiteilija Ville Urposen konsertissa sekä Nuorten pianoakatemian ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen yhteiskonsertissa.

Kansainvälisen Sibelius-sävellyskilpailun pianosarjan voittajateosten kantaesitykset kuullaan perjantaina 7.8. Juhani Lagerspetzin ja Paavali Jumppasen esittäminä.

Useita musiikkityylejä sekoittavassa iltamakonsertissa kuullaan mm. sopraano Helena Juntusta ja pianotaiteilija Jukka Nykästä.

Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen kansainvälinen pianofestivaali, ja sen taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Niklas Pokki.

www.mantanmusiikkijuhlat.fi