16.05.2016

Ane Brun konsertoi kesällä Pori Jazzissa

Suomalaisyleisön suosikiksi noussut Ane Brun esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Festivaalin uusia kiinnityksiä ovat myös Paperi T, Låpsley ja Gallant. Musiikki soi kesällä Kirjurinluodon konserteissa neljällä eri ulkolavalla, jotka sijaitsevat osin uusissa paikoissa.

Ane Brunin herkkä ja usein melankoliaan kallistuva musiikki on siivittänyt Ruotsissa asuvan norjalaisartistin yhdeksi Skandinavian kiinnostavimmista laulaja-lauluntekijöistä. Kuusi studioalbumia julkaissut artisti julkaisi viime syksynä tuoreimman pitkäsoittonsa “When I’m Free”, joka on kerännyt laajalti kehuja maailman musiikkimedioissa. Suomalaisyleisön suosikiksi jo vuosia sitten noussut Ane Brun konsertoi yhtyeineen Kirjurinluodossa lauantaina 16. heinäkuuta.

Tuoreena tulokkaana lauantain konserttiin on kiinnitetty vasta 19-vuotias brittiartisti Låpsley, jonka debyyttialbumi “Long Way Home” julkaistiin maaliskuussa. Liverpoolin seudulla varttunut teinityttö alkoi aikanaan tehdä musiikkia omalla tietokoneellaan, latasi kappaleita SoundCloudiin ja herätti oikeiden kuulijoiden huomion. Nyt nuorella laulaja-lauluntekijällä on levytyssopimus maineikkaan XL Recordingsin kanssa, ja Låpsley voi hyvinkin olla yksi huomisen tähdistä.

Himoitun Teosto-palkinnon äskettäin voittanut räppäri Paperi T esiintyy Kirjurinluodon konsertissa perjantaina 15. heinäkuuta. Helsinkiläisartistin debyyttialbumi “Malarian pelko” oli yksi viime vuoden tapauksista ja osoitti samalla, että suursuosio on mahdollista lunastaa muullakin musiikilla kuin laskelmoidulla soittolistapopilla.

Perjantain konsertissa nähdään myös yhdysvaltalainen Gallant, joka on matkalla vaihtoehtoisen r&b:n uudeksi tähdeksi. Huhtikuussa julkaistu debyyttialbumi “Ology” osoitti, että tulokkaalla on eväät haastaa The Weekndin ja Frank Oceanin kaltaiset genren suursuosikit. Gallant on tehnyt yhteistyötä muun muassa Sufjan Stevensin ja niin ikään Pori Jazzissa esiintyvän Sealin kanssa.

 

Kirjurinluodossa runsaasti musiikkia ja tasokkaat palvelut

Lavajärjestelyt Pori Jazzin pääkonserteissa uudistuvat. Suurin muutos nähdään päälavan alueella, kun vastapäätä areenan isoa päälavaa rakennetaan toinen ulkoilmalava, joka on nimetty jokilavaksi. Ohjelmisto pyörii näillä kahdella esiintymislavalla vuorotellen iltapäivästä myöhään yöhön. Lavojen välillä kulkeminen tehdään mahdollisimman helpoksi, sillä päälavan anniskelualueelta kulkee kävelyreitti jokilavan anniskelualueelle.

Pori Jazzin käyttöön kesällä 2014 palannut legendaarinen lokkilava jatkaa tänäkin vuonna kansainvälisen ja kotimaisen huippujazzin estradina. Lokkilavan rinnalle nousee yhteistyössä Image-lehden kanssa toteutettava Image-lava, jolla kuullaan mielenkiintoista musiikkitarjontaa lokkilavan taukojen aikana.

Kirjurinluodon palveluja on kehitetty edelleen täksi kesäksi. Yleisölle on tarjolla herkullista ruokatarjontaa, josta vastaavat esimerkiksi kokki-ravintoloitsija Richard McCormickin kädenjäljestä tunnetut ravintolat Sandro ja New York Ninja. Monipuolista syötävää ja juotavaa on tarjolla sekä anniskelualueilla että niiden ulkopuolella, mutta aivan erityisesti ruokamyyntiä on keskitetty jokilavan edustalle. Kirjurinluodon konserttipuistossa on myös ensimmäistä kertaa tarjolla à la carte -ravintola, joka antaa mahdollisuuden rauhalliseen ruokailuhetkeen festivaalipäivän aikana. Kirjurinluodon palveluista tiedotetaan tarkemmin festivaalin lähestyessä.

Pori Jazz järjestetään 9. –17. heinäkuuta. Festivaalin täydellinen ohjelma julkaistaan lähiviikkoina.

www.porijazz.fi