07.05.2018

Analogista ja pysäyttävää elektronista uneksintaa Jyväskylän Kesässä

Elektroninen musiikki on vahvasti edustettuna monitaidefestivaali Jyväskylän Kesässä. Festivaaliviikolla Jyväskylässä esiintyy elektronisen musiikin huippunimiä: Jori Hulkkosen luotsaama Acid Symphony Orchestra, J. Lindroos & Denzel, Lackluster sekä Samea DJ:t. Tapahtumapaikkoina toimivat Tanssisali Lutakko sekä tunnelmallinen Villa Ranan puutarha Seminaarinmäen suojissa.

Festivaalin avauspäivänä keskiviikkona 4.7. Tanssisali Lutakossa esiintyy Acid Symphony Orchestra. Kyseessä on Jori Hulkkosen johtama 11-henkinen orkesteri, jonka instrumentteina on kymmenen elektronisen musiikin mullistanutta Roland TB-303 -bassosyntetisaattoria sekä TR-707-rumpukone. Orkesteri keikkailee erittäin harvoin; tuleva konsertti on ensimmäinen laatuaan Jyväskylässä. Kokoonpanossa vilisee lukuisia rutinoituneita elektronisen musiikin artisteja, kuten Huoratronina tunnettu Aku Raski ja Acid Kingsien Kimmo Oksanen.

Jyväskylän yliopiston kampusalueen suojissa Villa Ranan puutarhassa tunnelmoidaan kahtena maksuttomana keikkailtana. Torstaina 5.7.

puutarhassa esiintyvät Helsingin yöelämästä tutut DJ:t Joni Lindroos sekä Denzel aka Dennis Okoth. He soittavat poikkeuksellisen kuusituntisen DJ-setin, jonka aikana koetaan auringon kuuma paahde, auringonlasku ja hiljaa saapuva yö. DJ:t pakkaavat levylaukkuihinsa kaikkea muuta kuin tanssimusiikkia. Tarkoituksena on luoda ainutlaatuinen tunnelma ja noudattaa festivaalin teemoja; unta ja uneksimista.

Sunnuntaina 8.7. puutarhassa esiintyvät Lackluster ja Samea DJ:t.

Lackluster eli Esa Ruoho on helsinkiläinen elektronisen musiikin artisti, jonka ura on kestänyt jo lähes 20 vuotta. Useita julkaisuja kotimaisilla sekä ulkomaisilla levy-yhtiöllä julkaissut taiteilija soittaa puistossa ambient-livesetin auringonlaskun aikaan. Mukana ovat paikalliset ambient-musiikkia soittavat Samea DJ:t.

Liput Acid Symphony Orchestraan (25/20 euroa) ovat myynnissä nyt. Villa Ranan puutarhan ohjelma on maksutonta.

Jyväskylän Kesä on 4.–10.7. järjestettävä monitaiteinen kaupunkifestivaali. Ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, sanattomasta teatterista sekä puhe- ja elokuvaohjelmasta. Vuonna 2018 festivaalin teemana on uni ja uneksiminen.

www.jyvaskylankesa.fi