03.03.2010

Alvis Hermanisin ohjaus Tampereen Teatterikesään

Eurooppalainen Prospero-hanke, jota Suomessa koordinoi Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskus, tuo Tampereen Teatterikesään tutun latvialaisohjaajan Alvis Hermanisin. Palkitun teatteriammattilaisen tuorein ohjaus Le signorine di Wilko (Wilkon neidot) tulee Modenasta Italiasta, jossa se on tehty yhteistyöproduktiona Emilia Romagna Teatron kanssa. Jarosław Iwaszkiewiczin novelliin Panny z Wilka perustuva näytelmä on tanssia ja musiikkia sisältävä tunnepitoinen, ”nostalginen muotinäytös”.

Muistot ja muisti ovat toisen maailmansodan jälkeisiin vuosiin sijoittuvan esityksen keskeiset teemat. Päähenkilö on keski-ikäinen mies, joka päättää vierailla kylässä, jossa hän on viettänyt kesää 15 vuotta aiemmin kuuden nuoren tytön kanssa.

Hermanis kertoo, että italialaisten näyttelijöiden kanssa toteutettu esitys on ”kutsu ohjaajan haaveelliseen maailmaan”.

Wilkon neidot nähdään Tampereen Teatterikesässä TTT:n Suurella näyttämöllä perjantaina 6.8. klo 19, lauantaina 7.8. klo 19 ja sunnuntaina 8.8. klo 13.

Lipunmyynti esityksiin alkaa Lippupisteessä maaliskuun 15. päivä. Varauksia ottaa vastaan myös Teatterikesän toimisto, (03) 222 8536. Nopean varaajan etuna huhtikuun loppuun mennessä lunastetut (=ostetut) liput hintaan 26 €!

Tampereen Teatterikesä järjestetään 2.-8.8.2010.