03.07.2014

Aleksi Laukkonen voitti Kultaisen Harmonikan Sata-Häme Soi -festivaalilla

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat ovat ratkenneet Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa.

Kultaisen Harmonikan voitti 17-vuotias Aleksi Laukkonen Kauhavalta. Jaetulle toiselle sijalla sijoittuivat 17-vuotias Essi Elomäki Porista ja 19-vuotias Jussi Valkama Teuvalta.

Tuomaristo luonnehti Kultaisen Harmonikan soittajia taidokkaiksi ja ohjelmistoa monialaiseksi. Tuomariston puheenjohtaja Matti Rantanen totesi teknisen osaamisen olevan kaikilla harvinaisen korkealla, persoonallisesta soittamisesta löytyi kuitenkin eroja ja se ratkaisi kilpailun tuloksen.

Hopeisen Harmonikan voitti 10-vuotias Vilma Wiren Kokkolasta. Hopeisen Harmonikan soittajia tuomaristo kuvaili upeiksi soittajiksi, joilla oli persoonallisia esityksiä, myös eri musiikkityylien kirjo oli hyvin edustettuna.

Yleisön suosikeiksi tekstiviestiäänestyksessä nousivat Kultaisessa Harmonikassa Aleksi Laukkonen ja Hopeisessa Harmonikassa 8-vuotias Emilia Jurvelin Kontiolahdelta.

Tuomaristo kehui Aleksi Laukkosen esityksiä hyvin virtuoosimaiseksi. Hän myös teki erinomaista yhteistyötä orkesterin kanssa. Tuomariston mukaan Aleksi Laukkosen esiintyminen oli täynnä musisoinnin iloa ja hän myös todella nautti olostaan lavalla.

Hopeisen Harmonikan voittajan Vilma Wirenin esityksiä tuomaristo piti musiikillisesti ehjinä kokonaisuuksina. Vilma Wiren omaa myös hyvät tekniset valmiudet ja hänellä on kyky vahvaan tulkintaan.

Kultaisen Harmonikan voittaja sai 2 500 euroa ja toiseksi sijoittuneet kumpikin 750 euroa. Voittaja sai lisäksi ikaalilaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen tekemän harmonikkapatsaan. Hopeisen Harmonikan voittaja sai palkinnoksi 1 000 euroa ja harmonikkapatsaan.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Sibelius Akatemian harmonikkaluokan johtaja Matti Rantanen ja muina jäseninä olivat Joensuun konservatorion rehtori, musiikin tohtori Pasi Hirvonen, Ljubljanan konservatorion harmonikkaluokan johtaja Klemen Leben Sloveniasta, Espoon musiikkiopiston harmonikansoiton lehtori Elina Leskelä ja harmonikkataiteilija, kansanmuusikko Teija Niku.

Kilpailun orkesterin kapellimestarina toimi Tuomas ”Tumppu” Kesälä.

SATA-HÄME SOI IKAALISISSA 1.–6.7.2014.

www.satahamesoi.fi