14.02.2018

Alanis Morissette saapuu heinäkuussa Pori Jazziin

Kanadalaistähti Alanis Morissette konsertoi Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös Robert Glasperin johtama superkokoonpano R+R=NOW, brittiartisti Jessie Ware, yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex sekä pitkän uran jazzin parissa tehnyt säveltäjä-pianisti Carla Bley.

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa “Jagged Little Pill”. Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa “Ironic”, “You Oughta Know” ja “Hand In My Pocket” – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat. Jagged Little Pilliä on myyty tähän päivään mennessä arviolta 33 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden musiikkihistorian eniten myydyistä pitkäsoitoista.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Suomessa Alanis Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin. Hän esiintyi Helsingin Hartwall Arenassa kesällä 1999.

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Liput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Lauantain 21.7. pääsyliput tulevat myyntiin Ticketmasterin kanavissa maanantaina 19.2. klo 9. Muiden päivien pääsylippuja on saatavilla jo nyt, samoin kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

 

Uusia nimiä joka päivälle

Alanis Morissetten ohella uusia Pori Jazz -esiintyjiin kuuluu perjantaina 20.7. kuultava superbändi R+R=NOW. Kyseessä on kosketinsoittaja-tuottaja Robert Glasperin johtama tuore yhtye, jossa soittaa joukko jazzin ja rytmimusiikin kuumimpia tämän hetken nimiä – muun muassa tuottaja-saksofonisti Terrace Martin, trumpetisti Christian Scott ja multi-instrumentalisti Taylor McFerrin.

Lauantain 21.7. konserttia täydentää Morissetten lisäksi brittilaulaja Jessie Ware, joka on ehdolla vuoden naisartistiksi ensi viikon BRIT Awardsissa. Samana päivänä Kirjurinluodossa esiintyy ikoninen jazzpianisti ja -säveltäjä Carla Bley, 81, trioineen.

Torstain 19.7. pääesiintyjäksi on jo aiemmin vahvistunut Nick Cave & The Bad Seeds. Konsertin tarjontaa täydentää yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex, jonka vahvatunnelmainen debyyttialbumi päätyi loppuvuodesta useille vuoden parhaat levyt -listoille.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla nimillä.