03.04.2018

Ainutlaatuinen Toni Edelmann -muistokonsertti kruunaa Jyväskylän Kesän

Monitaidefestivaali Jyväskylän Kesä päätetään ainutlaatuisissa, vaikuttavissa ja koskettavissa tunnelmissa. Päätöskonsertti tiistaina 10.7. on säveltäjä Toni Edelmannin (1945–2017) muistokonsertti.

Konsertin solisteina toimivat kaksi rakastettua laulajaa ja näyttelijää, Edelmannin poika Samuli Edelmann sekä säveltäjän tuotantoa runsaasti tulkinnut Eija Ahvo. Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari Lasse Hirvi johtaa ainutkertaisen konsertin.

Illan aikana kuullaan läpileikkaus Edelmannin laajasta tuotannosta. Muun muassa runosävellyksistään tunnetun Edelmannin teoksiin lukeutuu niin laulelma- ja kuoromusiikkia kuin teatteri-, tanssi- ja elokuvasävellyksiäkin. Edelmann teki myös instrumentaalimusiikkia, free-jazzia sekä musiikkia kirkkokonsertteihin.

Idea muistokonsertista on lähtöisin Lasse Hirveltä. Eija Ahvo ja Samuli Edelmann lähtivät innolla suunnittelemaan konsertin ohjelmistoa.

– Ohjelmistoon tulee niin vanhempia kuin uudempiakin, moniin tilanteisiin ja tunnelmiin liittyviä kappaleita. Edelmannin tuotanto on valtava ja lauluja kyllä riittää. Samuli ja Eija tuntevat tuotannon hyvin. He osasivat heti lähteä valikoimaan sopivaa ohjelmistoa, kuvailee Hirvi konsertin muotoutumista.

Päätöskonsertti tiistaina 10.7. klo 18, yliopiston päärakennuksen juhlasali: Toni Edelmann -muistokonsertti, solisteina Samuli Edelmann ja Eija Ahvo. Konsertin johtaa Lasse Hirvi. Säestäjänä Lasse Hirven orkesteri.

Jyväskylän Kesä on 4.–10.7. järjestettävä monitaiteinen kaupunkifestivaali. Monipuolisen ja korkeatasoisen festivaalin ohjelmisto koostuu muun muassa kevyestä ja klassisesta musiikista, sanattomasta teatterista sekä puhe- ja elokuvaohjelmasta.

www.jyvaskylankesa.fi