18.06.2014

Aili Ikonen ja HERD tuovat Laila Kinnusen hitit tähän päivään Jyväskylän Kesässä

Laila Kinnunen, yksi kaikkein aikojen kirkkaimmista jazziskelmän tähdistä, saa arvoisensa manttelinperijän, kun vangitseva jazzsolisti Aili Ikonen ja tyylikäs jazztrio HERD eli Jazzbasilli esittää Lailan ikivihreitä tuorein sovituksin. Jazzbasilli nähdään Jyväskylän Kesän Teltassa tiistaina 8.7. klo 19.

Jazzbasilli laulaa kesäkiertueellaan 50−60-luvun jazziskelmiä.  Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu nykypäivän jazzkuningatar Aili Ikonen sanoo, että bändille luontevaa valita Laila Kinnusen tuotantoa, koska monet tuon ajan lauluista ovat hänen tunnetuksi tekemiään.

− Ihailen kovasti Laila Kinnusta ja hänen monipuolisuuttaan laulajana. Olihan hän yksi aikakautensa suosituimpia laulajia, Ikonen sanoo.

Suklaasydän yksi parhaista kappaleista

Jazzbasillin seurassa, kauniissa kesäillassa kuullaan muun muassa Lailan tunnetuimmat kappaleet Pojat, Valoa Ikkunassa ja Suklaasydän. Keikalla kuullaan yhtälailla alkuperäisiä muistuttavia versioita kuin aivan uusia tulkintoja. Ikonen uskoo, että lauluilla on oma henkilökohtainen merkitys ihmisille.

− Ehkäpä ne myös nostattavat joillekin muistoja. Usein näkeekin jonkun kyynelehtivän tai laulavan sanoja mukana hiljaa. On todella kiitollista tehdä työtä, joka välittää erilaisia tunteita ja jonka voi aistia ihmisissä välittömästi. Silloin ollaan mielestäni olennaisen äärellä, Ikonen sanoo.

HERD on tyylikäs jazztrio

Jazztrio HERDon yksi nykypäivän arvostetuimmista kotimaisista jazzyhtyeistä ja voittanut muun muassa arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt useilla jazzfestivaaleilla sekä isännöinyt omaa klubisarjaa Kansallisteatterin Lavaklubilla. Ikosen mukaan kommunikaatio ja yhteissoitto HERD-trion kanssa ovat tärkeässä osassa Jazzbasillin keikoilla.

− Roolini HERDin kanssa on luontaisesti aika solistinen, sillä konsertin kappaleet ovat yleisölle usein tuttuja entuudestaan. Tämä tuo esiintymiseen aivan erilaisen tunnelman.

Jazzbasilli on esiintynyt paljon eri puolella Suomea. Ikonen sanoo, että musisointi on hioutunut hyvin yhteen matkan varrella ja luottamus kanssasoittajiin on vankka.

− Joka kerta tapahtuu sopivasti jotain uutta ja yllättävää, kuten jazzissa mielestäni kuuluukin, Ikonen lupaa.
Jyväskylän Kesä 8.−13.7.2014 tarjoaa kuusi päivää musiikkia, teatteria, lastenohjelmaa ja ilmaistapahtumia. Tapahtuman kokonaiskävijämääräksi odotetaan noin 23 000 kävijää. Pohjoismaiden suurin scifi- ja fantasiatapahtuma Finncon järjestetään osana Jyväskylän Kesää.

www.jyvaskylankesa.fi