28.09.2012

Afrikkalaisen musiikin kuningatar Angelique Kidjo Oulun Musiikkijuhlille

Beninissä syntynyt afrikkalaisen musiikin kiistaton kuningatar Angelique Kidjo ja ruotsalainen Norrbotten Big Band saapuvat kiertueellaan Club Teatrialle. Ensimmäistä kertaa maailmanmusiikin artistin kanssa esiintyvää kokoonpanoa johtaa Joakim Milder, joka myös vastaa illan sovituksista.

Neljästi Grammy- ehdokkaana ollut ja kerran Grammy-palkittu Kidjo on saanut musiikkiinsa vaikutteita muun muassa afropopista, zoukista, kongolaisesta rumbasta, jazzista, gospelista ja latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Jo 1990-luvun alussa menestyksekkään uransa aloittanut artisti puhuu äidinkielensä fonin lisäksi sujuvasti englantia, ranskaa sekä jorubaa, ja on myös levyttänyt näillä kielillä. Hänen musiikillisia yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa Carlos Santana, Peter Gabriel, Alicia Keys, Josh Groban, Branford Marsalis ja Joss Stone. Angelique Kidjo tunnetaan myös Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä.

Illan toisena vahvana naisesiintyjänä nähdään Johanna Försti. Rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen ja laulaja Johanna Förstin yhteisprojektina syntynyt Jo Stance julkaisi syksyllä 2010 debyyttilevynsä ja seuraavana kesänä yhtye nähtiin Pori jazzin päälavalla. Levyltä irrotettu sinkku Hey Girl! nousi heti radion soittolistojen kärkeen ja herätti kiinnostusta New Yorkin klubeja myöten. Jo Stancen seitsemänhenkisessä kokoonpanossa soittaa Suomen rytmimusiikin parhaimmistoa mm. saksofonistit Timo Lassy ja Pope Puolitaival sekä trumpetisti Jukka Eskola. Suurelle yleisölle Johanna Försti on tullut tunnetuksi Tanssii tähtien kanssa –ohjelman karismaattisena solistina Sami Pitkämö Orkesterissa ja hän on esiintynyt mm. Presidentinlinnassa vuoden 2010 itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

La 23.3. klo 20
ANGELIQUE KIDJO & JO STANCE
Club Teatria (Rautatienkatu 84)

klo 20 Jo Stance
Johanna Försti laulu
Teppo Mäkynen rummut
Rokka Merilahti kitara
Tero Palo basso
Jukka Eskola trumpetti
Timo Lassy tenorisaksofoni
Petri Puolitaival baritonisaksofoni

klo 22 Angelique Kidjo & Norrbotten Big Band

Angelique Kidjo
Norrbotten Big Band
Joakim Milder kapellimestari
Liput Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan ke 26.9. alkaen.
Music on Top –hanke mahdollistaa konsertin toteutuksen.

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 10.-28.3.2013.

Etusivu