28.06.2012

Aaron Neville Pori Jazziin

Yhdysvaltalainen soul- ja rhythm and blues-laulaja Aaron Neville esiintyy Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Aaron Neville on perheyhtye The Neville Brothersin laulusolisti, mutta Porin Kirjurinluodossa hän esiintyy oman yhtyeensä kanssa.

Neworleansilainen Aaron Neville on uransa aikana esittänyt ja äänittänyt musiikkia Neville Brothersien viileästä funkista Linda Rondstadtin kanssa esitettyyn hittiduettoon ”Don’t Know Much”, joka myi Yhdysvalloissa tripla-platinaa.

Aaron Neville julkaisi äskettäin uuden levytyssopimuksen Blue Note -levymerkin kanssa. Keith Richardsin ja Don Wasin tuottama levy sisältää doo-wop-aikakauden klassisimpia levytyksiä. Levy julkaistaan ensi syksynä.

Albumilla soittaneen Keith Richardsin mielestä ”Aaron lauloi kuin enkeli, ja bändi uppoutui grooveen täysillä – tämä oli suuri kunnia!”.

Aaron Neville kiertää parhaillaan Amerikkaa, mutta tulee konsertoimaan Kirjurinluoto Arenalle lauantaina 21. heinäkuuta. Samassa konsertissa esiintyy mm. jazztrio The Bad Plus, jota on täydennetty saksofonisti Joshua Redmanilla. Kirjurinluodon konsertissa esiintyy myös jazzahtava soul/pop-laulaja Paloma Faith.

47th PORI JAZZ FESTIVAL 14.-22.7.2012

http://www.porijazz.fi