28.11.2011

Äänestys: Savonlinnan Oopperajuhlien Free Will -oopperan tähdet vaatteita vailla

Opera By You -yhteisöoopperaa työstetään jatkossa sekä netissä että fyysisesti eri puolilla maailmaa, kun Free Will -oopperan esiintyjäkaarti vahvistuu. Esiintyjien tehtävänä on tulkita nettiyhteisön luoma teos. Kun tähdet perehtyvät rooleihinsa, äänestää yhteisö heidän ulkonäöstään.
Wreckamovie-alustalla työstettävä maailman ensimmäinen nettiyhteisön tuottama ooppera Free Will on edennyt vaiheeseen, jossa osa esiintyjistä on valittu. Savonlinnan oopperajuhlilla 21.7.2012 ensi-iltansa saavan teoksen työstäminen verkossa jatkuu yhä. Seuraavaksi äänestetään siitä, miltä esiintyjät näyttävät lavalla.

”Nettiyhteisö on osallistunut aktiivisesti puvustussuunnitteluun. Olemme valinneet jäsenten lähettämistä kuvista parhaat, ja nyt kaikilla on mahdollisuus äänestää niiden joukosta omia suosikkejaan. Yhteisö vaikuttaa siihen, miltä ooppera Savonlinnassa näyttää”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien puvustaja, Opera By You -projektin puvustuksesta vastaava Essi Palo.
Äänestysaika on 23.11.2011–11.12.2011 ja siihen voi osallistua osoitteessa www.operabyyou.com

“Tyylejä on moneen makuun – Lady Gagasta perinteiseen pukutyyliin. On mielenkiintoista nähdä, mitkä lopulta tulevat valituiksi”, Palo toteaa.

Free Will kajahtaa nuoruuden voimalla

Uudenlaista oopperaa tähdittävät nuoret lupaukset. Tällä hetkellä esiintyjäkaartiin on kiinnitetty amerikkalainen sopraano Jennifer Rowley ja argentiinalainen bassobaritoni Matias Tosi. Rowley esittää naispuoleisen paholaisen, Luciferin, roolin. Tosin tehtävänä on eläytyä 2012-vuoden Oscar Wildeksi. Loput esiintyjät valitaan talven aikana.

Free Will ja Opera By You lyhyesti

Jumala on saanut tarpeekseen kaikesta kurjuudesta, josta ihmiset kärsivät ja kutsuu koolle enkelit. He päättävät lähettää takaisin maan päälle edesmenneitä neroja parantamaan asioiden nykyistä tilaa. Heidän on tarkoitus mullistaa tiede, taide sekä luoda maailmanrauha. Onnistuvatko nerot tehtävissään?

Kolme maan päälle palaavaa neroa ovat Wolfgang Amadeus Mozart, Oscar Wilde ja Jeanne D’Arc. He saavat avukseen kaksi enkeliä ja vastaansa naispuolisen paholaisen (Lucifer) omine avustajineen.

Päärooleissa: Mozart (kuuluisa pop-tähti), Oscar Wilde (YK:n pääsihteeri), Jeanne D’Arc (Maailmanpankin johtaja), Lucifer, Jumala (kuoro), Jättiläiset (kuoro)

Sivurooleissa: enkeleitä ja paholaisen avustajia

Opera By You on Savonlinnan Oopperajuhlien toukokuussa 2010 käynnistämä kansainvälinen projekti, jossa oopperaa luodaan avoimessa nettiyhteisössä. Sadat ihmiset ympäri maailmaa ovat olleet mukana oopperan työstämisessä ja projektilla on tuhansia seuraajia. Yhteisön työtä ohjaa asiantuntijoista koostuva raati, heimoneuvosto. Free Will -oopperan kantaesitys on Savonlinnan oopperajuhlilla 21.7.2012.

Lisätietoja: Kaikki halukkaat pääsevät mukaan luomaan oopperaa osoitteessa www.wreckamovie.com/operabyyou

Tiedustelut / puvustus:
Essi Palo, puvustaja
+358 400 554532
essi.palo@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisilla festivaaleilla käy 60 000 vierasta, joista runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Savonlinnan Oopperajuhlat on oopperamaailman moderni edelläkävijä, joka klassisten oopperaesitysten ohella panostaa uudenlaisiin oopperatuotantoihin. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Oopperajuhlien rahoituksesta noin 70 prosenttia tulee pääsylipputuloista ja loput Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista sekä yritysyhteistyösopimuksista.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 5.7.-4.8.2012.

Etusivu