01.07.2009

Aamu Song suunnittelee konserttiympäristön Ainolan metsään Tuusulanjärven kamarimusiikin konserttipaikaksi

Aamu Song suunnittelee Ainolan metsään uudenlaisen tilateoksen. Sibeliuksen kodin takana olevaan metsikköön luodaan ympäristö Tuusulanjärven kamarimusiikin konserttipaikaksi 30.7.2009. Sadalle ihmiselle tehtävä teos sulkee sisäänsä niin tapahtuman esiintyjät kuin yleisönkin.

Uuden konserttiympäristön toteutuksesta vastaa Aamu Songin ja Johan Olinin Company, ja se tehdään Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston tilauksesta. Metsän siimekseen mahtuu kaikkiaan sata kuulijaa osaksi teosta. Myös esiintyjien asut on suunniteltu varta vasten konserttia varten. Projekti toteutetaan niin, ettei se jätä jälkiä luontoon, ja teos puretaan heti konsertin jälkeen. Sään ollessa huono konserttikokonaisuus siirretään Kallio-Kuninkalan Leonora-saliin.

Metsäinstallaatio toteutetaan Tuusulanjärven kamarimusiikin konserttiin Miinanraivaajat. Torstaina 30.7.2009 klo 17.00 Ainolan metsässä soittavat Pekka Kuusisto (viulu), Janne Rättyä (harmonikka) ja Eeva Mäenluoma (klarinetti). Ohjelmassa on J.S. Bachin Sonaatti nro 1, Maurice Ravelin Couperinin haudalla ja Igor Stravinskyn Sotilaan tarina -trio.

Aamu Song on tullut tunnetuksi erityisesti Reddress-teoksestaan ja Postitalon kulmalla sijaitsevasta Salakaupasta, jota hän pitää yhdessä Johan Olinin kanssa. Reddress vieraili Tuusulanjärven kamarimusiikissa viime kesänä, lisäksi Aamu Song on suunnitellut festivaalin visuaalisen ilmeen vuodesta 2008 lähtien.

Metsäkonsertti on osa festivaalin Auttakaa sodan uhreja -päivää, joka toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa.

Tuusulanjärven kamarimusiikki järjestetään 26.7.-1.8.2009.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi